Rahimić: Zrinjski je prilika da nadoknadimo izgubljene bodove

Trener Ibro Rahimić prvenstveno je nezadovoljan činjenicom da su se njegovi igrači jednostavno pokazali nedovoljno jakima da se nose sa pritiskom. Ponovno je, kao i u Kupu protiv Zvijezde, pogriješio Samir Merzić.Ponovno je zaradio crveni karton, a Velež je zbog toga 70 minuta utakmice igrao sa igračem manje.

>>FOTO: Slavija deklasirala Velež u Vrapčićima

- Očekivao sam tešku utakmicu, ali ne i da će se ona onako odvijati, rekao je Rahimić, dodavši: Nažalost, i prije utakmice sam primijetio da taj mentalni sklop kod igrača popušta, da ne mogu izdržat pritisak. Dosta smo greški napravili, a posebno brine činjenica da griješe iskusni igrači.

Dodatna briga u čitavoj situaciji činjenica je da je ovaj težak domaći poraz došao uoči uvijek važne utakmice za Velež - duela sa gradskim rivalom Zrinjskim. Pritisak je sada, iako Velež ide Pod bijeli brijeg, još i veći.

- Napravili smo s nekoliko utakmica dobru situaciju, a onda nam se dogodila Slavija. Što se tiče nadolazeće utakmice sa Zrinjskim, zaista nemam nikakvih sumnji u našu igru, ali problem je to što jednostavno nemamo kvalitetu, a nemamo ni klupe. A onda je tu i taj mentalni problem, igrači jednostavno moraju shvatiti da imaju odgovornost, obvezu prema poslu.

Nije Rahimić bez razloga spomenuo klupu. Protiv Zrinjskog bi situacija mogla biti teža nego što je bila u posljednjim utakmicama.
- Nećemo imati najboljeg strijelca momčadi Ćemalovića, a možda ni u posljednje vrijeme našeg najboljeg igrača, Hebibovića. Mada je situacija s Hebibovićem takva da su liječnici rekli da će sigurno preskočiti Slaviju, ali da bi mogao biti spreman za Zrinjski. Ni Zvonić nije sto posto, Demića sam protiv Slavije poštedio jer se žalio na problem s člankom, Škaljić ima problem sa zadnjom ložom, koja zna biti nezgodna. Situacija nije dobra, problema je puno, ali ovaj posao je takav.
Ono što bi Veležu protiv Zrinjskog moglo pomoći činjenica je da Rođeni ove sezone dobro igraju na strani. Ali, ovdje se postavlja pitanje da li je utakmica Pod bijelim brijegom gostovanje kao i svako drugo?
- Gostovanje k'o gostovanje, mada nema sumnje da će nas Slavija malo poljuljati. Ono što bi nam pomoglo pomoći je to što ni Zrinjski u posljednje vrijeme ne igra dobro, pa je jasno da će nam to biti prilika da nadoknadimo izgubljene bodove protiv Slavije.

Velagić: Zrinjski uvijek motivira

Atmosferu im je težak domaći poraz od Slavije donekle pokvario, no sportski direktor kluba Admir Velagić vjeruje da se to neće odraziti na pripremu utakmice sa gradskim rivalom Zrinjskim.

- Dogodio se niz okolnosti koji nas je poremetio, ozljede, crveni karton..., rekao je Velagić, dodavši da će Velež kao i uvijek jako motivirano ući u duel sa Zrinjskim.
- Ako treba dodatno dizati atmosferu za tu utakmicu, mislim da se svi trebamo okaniti nogometa. Možda je to pogrešno, ali ja tako razmišljam. Jer veći vam motiv od gradskog derbija i jedne zahtjevne publike koja nagradi svaki dobar potez ne treba. To će kao i uvijek biti jedna posebna utakmica, a što se tiče rezultata, mi bi svakako bili zadovoljni ako ne bi izgubili..., jer svaki bi nam bod mogao biti važan.

Zahtjevno proljeće

Dio izjave sportskog direktora Velagića u kojem kaže da je svaki bod važan dodatno na značenju dobiva kada pogledamo raspored prvenstva u drugom dijelu sezone. Naime, Velež će kao jedan od klubova iz donjeg dijela tablice u nastavku prvenstva ići na noge direktnim rivalima u borbi za ostanak, četirima momčadima koje su trenutno ispod na tablici - Travniku, Radniku, Zvijezdi i GOŠK-u. Uz to, Velež je već iskoristio taj bonus da je kod kuće odigrao dvije utakmice više od Radnika, Zvijezde i GOŠK-a.

Piše: Slaven Nikšić / Dnevni list