Rahimić unatoč porazima: Nije sve u brojkama

Išlo je ovim redom: Branitelj (0:1), Željezničar (1:2), Široki Brijeg (1:3), Sarajevo (0:1), Olimpic (0:1), Priluk (0:0), Kozara (3:0), Čapljina (2:2), Sutjeska (2:3), Bokelj (0:0) i Rudar (0:1). Ponavljamo, nije sve u brojkama, treba malo gledati i kako se situacija razvijala kroz te duele, a u tu svrhu dobro je crnogorske susrete donekle odvojiti od onih prethodnih, kazao je Rahimić za Dnevni list. Najsvježiji su, a i Rahimić je prije Crne Gore izjavio kako će u tim utakmicama tražiti prvih jedanaest. Dakle, tri provjere na crnogorskoj obali, dva poraza i remi. 

- Protiv Sutjeske smo dobro otvorili utakmicu. Kasnije smo na 2:2 imali tri zicera i onda u 88. minuti primili strašno glup gol. Protiv Bokelja smo očekivano imali dominaciju, ali je opet izostala realizacija. Naši igrači se, umjesto da pucaju po golu, počnu dodavati u protivničkom šesnaestercu, žalio se Rahimić.
Slaba se realizacija ponovila i protiv Rudara...

- U subotnjoj utakmici s Rudarom smo lošije otvorili prvih 20 minuta. Nakon toga smo mi preuzeli inicijativu, posebno u drugom dijelu. Nažalost, u toj utakmici kao da smo imali reprizu Sutjeske, jer propustili smo četiri odlične šanse i onda dobili, moram reći, prelijep gol iz slobodnjaka.
Rahimić ni nakon ove mini analize nije izgubio optimizam. Kaže da je probleme koji su ga zatekli i očekivao. 

- Mora se priznati da smo pomalo i očekivali to, jer igrački kadar je značajno izmijenjen. Treba vremena da se sve to malo posloži. U nadolazećem razdoblju radit ćemo situacijske treninge, jer na taj način možemo ubrzati kvalitetno uigravanje završnice.

U svemu ovomu strateg Rođenih vidi i dosta pozitiva.
- Kompletne pripreme smo prošli bez ozljeda, a to je izuzetno važno. Osim toga, ekipa je evidentno fizički spremna, a za razliku od jesenas, konkurencija je zaista velika.
Do početka prvenstva Velež će odraditi čak četrnaest utakmica, a to, smatra šef struke, nije previše. 

- Mi radimo po takvom principu da neke vježbe koje radimo na treningu nakon dva-tri dana želimo provjeriti kako su ih igrači usvojili na utakmici. Jedino je utakmica konkretno mjerilo prihvaćaju li nešto ili ne.

Preferira jače protivnike


Još je jednom Rahimić istaknuo ono što ponavlja praktički cijele pripreme - bolje je gubiti sada nego kada se počnu dijeliti bodovi.
- Bolje je da smo sada igrali, recimo, sa skoro kompletnim vrhom Premier lige BiH, a ovdje u Crnoj Gori od pet prvih ekipa snage smo odmjerili s njih dvije, s tim da nas prije povratka čeka još jedan takav protivnik. Mislim da je bolje da s takvim protivnicima možemo vidjeti što nam je dobro, a što loše.

U srijedu s Grbljem


Posljednju provjeru prije povratka u Hercegovinu Velež će u Crnoj Gori odraditi u srijedu. Protivnik će biti petoplasirana ekipa crnogorskog prvoligaškog društva, Grbalj iz Radanovića. Nakon utakmice ekspedicija Rođenih krenut će prema Mostaru.

Dnevni list