Rahimić: Sada će nam biti lakše igrati

- Ovo je plod rada svih ljudi u klubu od vrha do samih igrača i ne treba nikoga izdvajati. Tako je to u sportu, nekada radite pa vam se odmah ne vrati rezultat i tada ste nervozni. Zimus smo izgubili veliki broj utakmica i naravno da nije bilo lako, ističe Rahimić za službenu stranicu Veleža.

U Gabeli smo ostvarili veoma važnu pobjedu ?

- Mi smo u Gabeli došli sa primarnim ciljem da ne izgubimo. Slično je bilo i protiv Sarajeva. Tako smo i postavili igru. Protiv Sarajeva Vladavić nije relizirao zicer, a Merziću je Zlatković sa gol linije izbio loptu. U Gabeli je Paponja „zakucao" loptu u mrežu. Nogomet je takav, negdje izgubiš, a negdje ti se vrati. Bitno je da smo u obje utakmice znali šta želimo i igrali na takav način.

Ekipa evidentno raste nakon svake utakmice.

- Počev od prvih pripremnih utakmica mi smo u konstantnom usponu. U Gabeli smo dobro stajali na terenu. Sazrijevamo nakon svake utakmice i to je ono što nas sve treba radovati.

Možda je u proteklom periodu najviše trpila igra, jer djelovali smo defanzivno.

- Mi smo imali jedini cilj sakupiti što više bodova. Tako smo se i postavljali. Najvažniji je cilj na kraju, a to su bodovi. Mislim da će nam sada biti lakše, iako matematički još nismo ništa riješili. Međutim, razlika nad Goškom je velika i možda sada možemo igrati za nijansu opuštenije. To će igračima donijeti malo rasterećenosti i ljepotu u igru. Pokazali smo da nema razlike između domaćeg i gostujućeg terena i da smo spremni ako „prospemo" bodove kući, odmah da ih vratimo na gostovanju. To je dobro radi atmosfere na stadionu, jer najgore je kada primite gol i odmah publika veoma žučno reaguje, a to još više „potopi" igrače. Pa niko ne želi primiti gol, niti to namjerno radi. Možda vas je protivnik nadmudrio ili je jednostavno bolji. Idemo dalje, nastavimo pokušavati i doći će golovi i bodovi.

U Mostaru do kraja prvenstva sve sami derbiji. Prvi je Široki, zatim Borac, Željo i na kraju gradski derbi.

- To su odlične utakmice i vjerujem navijači će imati šta i vidjeti. Osim Širokog preostale tri utakmice će biti i na televiziji, tako da širi auditorijum može uživati u lijepom nogometu. Došlo nam je i lijepo vrijeme i tereni na kojima se može igrati nogomet, a takvo što priželjkujemo od samog početka. Rivali koji nam dolaze preferiraju upravo takvu igru. Što se nas tiče zanimaju nas bodovi, ali je ovo odlična prilika da vidimo koliko u ovom trenutku možemo. Na kraju je poslastica. Gradski derbi i ne treba bolja pozivnica, a ujedno i motiv na maksimumu. Pobjeda za navijače i za klub, ali ima do toga još.

Upravo tako, prvo nam slijedi gostovanje u Trebinju. To je grad za koji vas vežu uspomene, jer proveli ste svojevremeno kao igrač jedno vrijeme na posudbi u Leotaru.

- Danas igrači nevoljko odlaze na posudbe, a vjerujte meni je to izuzetno koristilo. Vratio sam se u Velež mnogo iskusniji. Trebinje je predivan grad, Leotar klub sa velikom tradicijom. Velež je ovom gradu uvijek bio cijenjen i zaista se nadam da ćemo publici priuštiti jednu dobru utakmicu. Naravno želimo bodove, ali to je sport i tako treba da bude.

Utakmica je tek u nedelju, uobičajeni ritam rada će doživjeti promjene ?

- Planiramo odigrati jednu kontrolnu utakmicu sa nekim niželigašem. Želimo pružiti priliku igračima koji nemaju veliku minutažu da pokažu da mogu biti članovi startne jedanaestoke. U Trebinju smo bez Kazazića i Okića i zašto neko drugi ne može uskočiti u startnu jedanaestroku ? Na njima je da se pokažu kroz treninge, a prijateljske utakmice poput ovih samo su ogledalo nečijeg rada i pristupa na treninzima, kazao je šef stručnog stožera Veleža Ibro Rahimić za službenu stranicu Veleža.