Radovi na izgradnji novog stadiona NK Osijek započinju ovog tjedna

Radovi na izgradnji novog stadiona NK Osijek započinju ovog tjedna
Klub je nakon dosta čekanja i rješavanja „papirlogije" napokon ishodio sve potrebne građevinske dozvole pa će tijekom ovog tjedna početi s radovima. Najprije će nasipati zemljište kako bi se ono podiglo za jedan metar, dok će sami građevinski radovi započeti krajem ove ili početkom iduće godine.

Podsjetimo, proljetos je predsjednik Uprave NK Osijek Ivan Meštrović održao prezentaciju budućeg stadiona koji će imati 12.000 mjesta, imat će kompletno natkrivene tribine koje će fizički biti spojene, a bit će izgrađen po najvišim standardima UEFA-e. Dimenzije stadiona će biti 188 x 150 metara, a plan je da stadion živi svih 365 dana u godini zbog čega su u njegovu sklopu planirani brojni sadržaji koji će privući ljude čak i onda kada nema utakmica.

Budući stadion će koštati 35 milijuna eura, a bit će jedinstven i po tome što će imati saunu, jacuzzy i champagne lounge u sklopu VIP tribine, 70 mjesta za invalide, press ložu za stotinjak novinara s vrhunskim uvjetima za rad izvjestitelja, VIP prostor sa 450 mjesta i još 100 u Sky boxu. U sklopu stadiona će biti fitness, sauna, masaža i SPA apartman na tribini sa saunom i jacuzzyjem. Što se ostalih sadržaja tiče, bit će otvoren Fan shop, ugostiteljski prostori i Sky promenada s gastro osvježenjima, mobilnim fan-cornerima za neometano praćenje utakmice i uživanje s društvom.

Stadion će sa Školom nogometa NK Osijek činiti jednu cjelinu na čijoj će se zapadnoj strani nalaziti Hipodrom Pampas, kao i istoimena streljana, a u sklopu infrastrukturnih radova bit će izgrađene i nove pristupne ceste pa će ova lokacija biti odlično povezana s glavnim gradskim i međugradskim prometnim arterijama.

Meštrović je na predstavljanju projekta najavio kako će stadion biti završen u roku od 18 mjeseci, što znači da bi NK Osijek prvu utakmicu na novom stadionu trebao odigrati 2020. godine.

osijek031.com