Radnik i Široki odigrali nerješeno 3:3

NK Široki Brijeg, Stadion HŠK Zrinjski, NK Široki Brijeg, HŠK Zrinjski, NK Široki Brijeg, FK Radnik, NK Široki Brijeg, fk krupa , NK Široki Brijeg, FK Željezničar, FK Radnik, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, NK Široki Brijeg, FK Željezničar, NK Široki Brijeg
Široki je dobro ušao u susret i u četvrtoj minuti gosti dolaze do vodstva. Kvesić je sjajno ubacio sa lijeve strane, a Bagarić koristi lošu reakciju odbrane Radnika i pored dvojice domaćih nogometaša loptu glavom posprema u mrežu za prednost Širokog od 0:1.

Radnik je potom preuzeo terensku inicijativu. Imali su nekoliko napada prema protivničkom golu, a u 20. minuti su došli do izjednačenja. Beširević je sjajno šutirao iz slobodnjaka, Zlomislić je prekrasnom paradom odbranio, ali lopta dolazi do Stojanovića koji loptu šalje u mrežu za 1:1.

Do kraja prvog dijela nekoliko pokušaja na obje strane, ali promjene rezultata nije bilo nakon prvih 45 minuta.

Nastavak je ponudio ponovo otvorenu utakmicu, a u 51. minuti Radnik je poveo. Beširević je pogodio sa vrha kaznenog prostora za prednost od 2:1.

Samo dvije minute kasnije Široki dolazi do izjednačenja. Josip Kvesić je preciznim udarcem pogađa za 2:2.

Do novog vodstva Radnik dolazi u 59. minuti. Samo što je ušao u igru Vasić je pogodio za prednost od 3:2.

Nakon nekoliko šansi sa obje strane u 88. minuti postavljen je konačan rezultat utakmice. Pogodio je drugi put danas Bagarić za konačan rezultat od 3:3.

Liga za prvaka, 10. kolo:

Radnik - Široki 3:3 (Stojanović 20', Beširević 51', Vasić 59' / Bagarić 4', 88', Kvesić 53')

RADNIK: Ružić, Radović, Martinović, Stojanović, Beširević, Vasić, Mekić, Peco, Hadžić, Despotović, Okić.

ŠIROKI: Zlomislić, Kvesić, Barišić, Baraban, Marić, Ćorluka, Menalo, Lončar, Begonja, Perković, Bagarić

ABCportal.info