Prosinečki: Vjerujem da će igrači dati maksimum i da ćemo imati što vidjeti

Prosinečki: Vjerujem da će igrači dati maksimum i da ćemo imati što vidjeti
Reprezentacija BiH se priprema u Zenici za prijateljske utakmice protiv reprezentacije SAD-a i Meksika krajem ovog mjeseca, gdje će izbornik testirati igrače iz U-21 reprezentacije BiH i nogometaše koji nastupaju u Premijer ligi BiH.

- Imamo talentiranu U-21 reprezentaciju koja pravi dobre rezultate i na te momke treba računati za budućnost. Ove utakmice će dobro doći njima i igračima iz domaće lige. Ukazat će im se prilika da pokažu da se na njih može računati. Vjerujem da će momci dati sve od sebe i da ćemo mi imati šta vidjeti. To je super provjera za sve nas - izjavio je Prosinečki na današnjoj konferenciji za medije.

U SAD otputovat će 18 igrača i dva golmana reprezentacije BiH.

Izbornik dodaje da ima dosta igrača koji bi htjeli uzeti državljanstvo i igrati za BiH, a neki su iz ozbiljnih liga i stručni stožer ima namjeru pogledati i popričati s njima kako bi vidjeli da li imaju ono što treba za reprezentaciju.

Sutra će biti održan žrijeb Lige nacija, a Prosinečki ističe da će natjecanje biti zanimljivo jer su protivnici atraktivni.

- Igrat ćemo sve te utakmice najbolje što možemo, jer svi znamo da kroz Ligu nacija možemo otići na europsko prvenstvo. Tu ćemo imati vrhunske protivnike i odlične utakmice - ističe Prosinečki.

Dodaje da će propreme biti obavljene u Trening kampu NS BiH Zenici gdje igrači imaju mir i sve uvjete za rad, te da će Savez pokušati dogovoriti prijateljske utakmice nakon što BiH sazna protivnike u Ligi nacija.

Članovi stručnog stožera reprezentacije BiH Kenan Hasagić, Gordan Ciprić, Dragan Spasić i Elvir Rahimić složni su da su ambicije reprezentacije BiH jasne, te da je cilj plasman na europsko prvenstvo.

Rahimić naglašava da je velika čast i privilegija biti član reprezentacije, iako je njegova i uloga Kenana Hasagića sada drugačija.

- Ovo je veliki korak naprijed za nas i nadam se da ćemo uz dobar rad i zalaganje napraviti uspjeh i plasirati se na europsko prvenstvo - rekao je bivši reprezentativac BiH.

Nogometaši BiH otputovat će u SAD u srijedu, 24. siječnja, u večernjim satima.

FENA