Prosinečki ostao bez premije od skoro milijun KM, poznat iznos koji će dobiti kao otpremninu

BIH, Sjeverna Irska, Liga nacija 2019, BIH, robert prosinečki, robert prosinečki, BIH

Robert Prosinečki službeno više nije izbornik nogometne reprezentacije Bosne i Hercegovine. Nogometni savez BiH je službeno sporazumno prekinuo suradnju sa hrvatskim stručnjakom, piše Radiosarajevo.ba.

Bivša zvijezda Reala i Barcelone četiri mjeseca ranije napustio je kormilo Zmajeva. Prema ugovoru koji je potpisao 4. siječnja prošle godine, osim mjesečne plaće koja je iznosila 15.000 eura (30.000 KM), Prosinečki je trebao dobiti i premiju od 800.000 KM, u slučaju da odvede BiH na Europsko prvenstvo.

Cilj u tijeku deset susreta kvalifikacija nije ostvario, pa je samim tim BiH napustio „lakši“ za ovaj iznos, koji je trebao dobiti da zauzeo jedno od prva dva mjesta u našoj kvalifikacijskoj grupi.

Ipak, BiH neće napustiti bez otpremine. Pripast će mu četiri plaće koje je trebao dobiti da je ostao voditi Zmajeve i u kvalifikacijama, do ožujka do kada je bio vezan ugovorom sa NSBiH.

S obzirom na to da mu je plaća bila 30.000 KM, Prosinečki će sljedećih dana kao otpremninu dobiti 120.000 KM.

Kako saznaje portal Radiosarajevo.ba, to je daleko manji iznos od onog za koji se Nogometni savez BiH borio kada je prvi put podnio ostavku, koju Izvršni odbor Nogometnog saveza BiH u dva navrata nije odobrio.

„Izvršni odbor NSBiH ranije nije prihvatio ostavku, jer je bila sporna suma oko 400.000 KM. Tu su, uglavnom, u prvom planu bili sponzorski ugovori i ovaj sporazumni raskid je bio najbezbolniji za NSBiH. Bolje je dati 120.000, nego ostati bez 400.000 KM“, kazao je za Radiosarajevo.ba izvor iz NSBiH