Promjena na klupi Veleža: Mitrović otišao, Odović novi trener

O odlasku srpskog stručnjaka sa klupe „rođenih" se nagađa već duže vrijeme, posebno nakon njegovog odsustva sa pripremnih utakmica protiv Igmana, Slavije i Sarajeva. Mitrović je to pravdao posjetom obitelji, pa se priključio igračima na desetodnevnim pripremama u Ulcinju.

Međutim, njegov rad sa igračima Veleža nije nastavljen, pa tako Mitrović od danas više nije trener Veleža. Sličan scenarij viđen je i na početku sezone, kada je ovaj stručnjak napustio klub deset dana pred početak sezone.

„U razgovoru između Milorada Mitrovića i Uprave kluba, koji je održan u nedjelju, dogovoren je prekid saradnje. Mitrović je zbog obiteljskih razloga morao biti odsutan sa priprema. Njegova kćerka očekuje porođaj u Ljubljani, što bi zahtijevalo dodatno odsustvo sa priprema, pa je zbog dobrobiti kluba odlučeno da trener odstupi sa funkcije i da se pronađe novo rješenje pred početak drugog dijela sezone", rekao je u reazgovoru za naš portal Nedim Ajanić, glasnogovornik kluba.

Rukovodstvo Veleža nije dugo čekalo na zamjenu, pa je danas i službeno potvrđeno da klub preuzima Milomir Odović, nekadašnji trener Željezničara, Borca i Slavije. Njemu na raspolaganju stoji i Mitrović, koji će uz novog šefa stručnog stožera Veleža ostati još jedan period, kako bi ga uputio u rad i kvalitete igrača.

izvor: NovaSloboda.ba