Pročitajte koliko su bh. nogometni klubovi zaradili u Europi

Zrinjski, Malmo, HŠK Zrinjski, FK Sarajevo

Zanimljivo ljeto za navijače bh. nogometnih klubova Sarajeva i Zrinjskog. Zanimljivo je bilo i klubovima, jer su u ovoj sezoni dosta lijepo napunili svoje blagajne.

Ove sezone BiH u europskim natjecanjima su predstavljala četiri kluba. Dva klub NK Široki Brijeg i FK Radnik su ispala u prvom krugu, ali su zaradili po 240.000 eura.

HŠK Zrinjski i FK Sarajevo su zaradili dosta veći iznos, jer su se i dosta duže natjecali u europskim natjecanjima.

Sarajevo je odigralo četiri utakmice. Klub sa Koševa je imao tri poraza i remi. Znači bez pobjede, ali kao prvak nakon ispadanja iz kvalifikacija za Ligu prvaka od Celtica (1:3 i 1:2), nastupio je i u kvalifikacijama za Europsku ligu. FK Sarajevo je u tim kvalifikacijama za Europsku ligu zabilježio, poraza od Bate Borisov u Zenici (1:2) i jučerašnji remija (0:0) sa istom ekipom. Sarajevo je svoju klupsku kasu napunilo sa 820.000 eura.

Zarada HŠK Zrinjski je nešto niža, jer je klub nastupao samo u kvalifikacijama za Europsku ligu. Zrinjski je ove godine sjajno predstavljao svoj grad i državu. Zabilježio je četiri pobjede (Akademija Pandev 3:0 i 3:0, FC Utrecht 2:1 i ova od sinoć Malmo FF 1:0), jedan remi (FC Utrecht 1:1), te samo jedan poraz koji je i bio koban za daljnje natjecanje (Malmo FF 0:3). Zrinjski je zaradio 780.000 eura.

Hercegovina.info