Privedena 22 navijača nakon susreta Hajduka i Rijeke

Dvadeset dvoje navijača nogometnih klubova Rijeke i Hajduka privedeno je sinoć u policijske prostorije zbog raznih izgreda koje su napravili prije, za vrijeme i nakon odigravanja utakmice, priopćila je jutros Policijska uprava splitsko-dalmatinska.

Na gradskom stadionu Poljud, u subotu navečer je pred oko 9,000 gledatelja odigrana nogometna utakmica Hajduka i Rijeke i, kako je kazala Kristina Sladojević iz policije, prije, za vrijeme i nakon odigravanja nogometne utakmice u službene prostorije privedeno je 13 navijača splitskih "bilih".

"Njih devet je privedeno zbog alkoholiziranosti, dok su trojica palili bengalke, a kod jednog od njih su policajci pronašli i gram marihuane", izjavila je Kristina Sladojević.

Osim navijača Hajduka policija je privela i devet navijača Rijeke. Osam ih je bilo pod utjecajem alkohola, a jedan je palio bengalke, rečeno je u policiji. Splitska je policija novinare izvijestila da je nepoznati počinitelji s navijačkim obilježjima "Hajduka" oštetio dva autobusa Javnog gradskog prijevoza "Promet" koji su vozili na relaciji Split -Trogir.

Jedan je autobus oštećen prije, a drugi nakon završetka nogometne utakmice. Za vrijeme utakmice, u ulici Poljudsko šetalište oštećeno je i osobno vozilo, riječkih registarskih oznaka, a nakon završetka utakmice na kombi vozilu dubrovačkih registarskih oznaka razbijeno je prednje vjetrobransko staklo.

hina