Pripreme za nogometni turnir Andrije Ankovića u Gabeli

GOŠK Gabela, Ivan Raguž, bugarska, GOŠK Gabela, dinamo zagreb, HNK Čapljina, Andrija Anković, GOŠK Gabela
Dva su dopredsjednika Organizacijskog odbora, Gavrilo Grahovac ministar kulture i sporta Federacije BiH i dr. Smiljan Vidić, načelnik općine Čapljina.

Valja reći da su u Organizacijskom odboru na različitim funkcijama čak 32 člana, što je jedna od potvrda da Gabeljani ništa ne prepuštaju slučaju.

Podsjećamo, još je koncem studenog utvrđena lista sudionika nogometnog Memorijala u Gabeli, a to su dva zagrebačka prvoligaša hrvatski prvak Dinamo i Lokomotiva, zatim vodeći bh drugoligaš Čapljine i naravno domaćin GOŠK. Turnir će se igrati u subotu, 23-eg i nedjelju, 24. prosinca. Prvoga dana igrat će se polufinalni, a drugog utakmice za plasman. Ždrijeb parova obavljen je kasno sinoć na radnoj sjednici Organizacijskog odbora.

Valja reći da je organizator prvoligaš GOŠK, i ove kao i prošle godine napravio presedan u održavanju turnira premještajući ga s drugog vikenda u veljači na siječanj. Razlog za to je hrvatski prvak Dinamo koji je u Gabeli i uopće u Hercegovini rado viđen gost. Kako će „ modri “ u trećoj dekadi siječnja boraviti na pripremama u Međugorju, u GOŠK-u su se i ove godine odlučili na varijantu „ ranog “ turnira, pa će hercegovačku BBB opet imati prilike u živo pratiti svoje ljubimce.

Inače, ovogodišnji turnir u Gabeli bit će jubilarni 20-ti po redu. Treba istaknuti da se ovaj turnir održava u spomen na zlatnog olimpijca Andriju Ankovića koji je s reprezentacijom bivše države, u Rimu 1960. godine osvojio zlatnu medalju. Andrija Anković je rođen u Gabeli, gdje se počeo baviti nogometom, a nogometnu slavu je stekao igrajući za splitski Hajduk. Uz Ankovića još jedna zanimljivost, igrao je za reprezentaciju bivše države i na svjetskom prvenstvu u Čileu, kada je osvojeno četvrto mjesto. Ovogodišnji turnir bit će jubilarni dvadeseti, prvi je odigran 1985. godine, a zbog rata slijedila je četvorogodišnja stanka, nakon koje turnir nastavlja svoj '' život ''.


Za jubilej stiže Halid Bešlić

Kako u Gabeli kad su u pitanju nogomet i GOŠK, ništa ne prepuštaju slučaju, posjetitelje će na tradicionalnoj plavo-bijeloj noći, koja je sastavni dio turnira, zabavljati najveća zvijezda folka Halid Bešlić! Uz Bešlića na GOŠK-ovoj plavo bijeloj noći nastupit će mostarska grupa „Geleb“, te domaće snage kantautor Pero Križanović i Darko Šutalo – Rahan.

Dušan Musa | V. L. ; ČAportal