FOTO  Priča o Stjepanu i Slavku

Ovo je priča o Stjepanu i Slavku koje veže ljubav prema sportu, a njih dvojica su spona između Vinkovaca i Mostara, Cibalie i Zrinjskog. Šira javnost čula je za oba dječaka, a mi ćemo Vas podsjetiti o čemu je riječ.

Mali Slavko Sudar štićenik je Caritasova Rehabilitacijskog centra Sveta Obitelj u Mostaru. Kada su mu još kao četverogodišnjaku skupljana sredstva za prijeko potrebnu operaciju medijima je izjavio da voli Zrinjski, te kako mu je želja imati dres svoga kluba. Od tada pa sve do danas Slavka redovito posjećuju svi sportaši iz športske obitelji Zrinjski, a sama Udruga prijatelja organizirala je nekoliko posjeta kako malom Slavku, tako i ostalim štićenicima Svete Obitelji. Slavko je inače dijete bez roditeljskog staranja, rođeno s teškim oštećenjima kralježnice i mozga zbog kojih nikada neće moći hodati, te je osuđen na život u kolicima.

Slična sudbina zadesila je i malog Stjepana Vojnića iz Vinkovaca. Stjepan je vatreni navijač Cibalie, koji boluje od cerebralne paralize, a glavna je zvijezda spota "Što mi život nikad nije dao", posvećene obljetnici 90 godina HNK ''Cibalie''. Most prijateljstva između dva dječaka uspostavila je Udruga prijatelja športske obitelji Zrinjski svojom posjetom obitelji Vojnić. Tom prigodom Udruga je darivala malog Stjepana rekvizitima Zrinjskog, a Stjepanov otac na isti je način uzvratio rekvizitima Cibalie malom Slavku u Mostaru.

Život piše priče i ovo je jedna od njih, a ja sam ponosan što sam upoznao obitelj Vojnić iz Vinkovaca kao i osoblje centra Sveta Obitelj. Ovi ljudi su pravi heroji kojima nisu potrebni bogatstvo i dvori, nego su jednostavno zadovoljni malim stvarima. Žive svoj život onako kako im je sudbina namijenila i prava je šteta što je danas malo takvih hrabrih i divnih ljudi. Prijateljstvo je stvoreno, priča se nastavlja i sasvim sigurno ćete na ovim stranicama ubrzo pročitati priču o susretu Stjepana i Slavka.