Preokret u 5 minuta za prolaz ‘Oranja’ u četvrtfinale!

Nizozemska, Australija, SP Brazil, Nizozemska, Meksiko, SP Brazil
U prvom poluvremenu Meksiko je bio nešto bolji i imao je dvije odlične gol-šanse. U 17. minuti Hector Herrera sa deset metara puca pored gola, dok je u 42. Giovani Dos Santos sa sedam metara iskosa pogodio vratara Cillessena.

Prvu priliku Nizozemska je imala u 27. minuti, Van Persie je uspio prihvatiti dugu loptu u protivnički kazneni prostor, ali udarac je bio slab.

U sudačkoj nadoknadi prvog poluvremena Marquez griješi na svojoj polovici, a loptu uzima Van Persie i brzinski proslijeđuje do Robbena, koji se probio u 16-erac, ali su Meksikanci raščistiti. No, Nizozemci su tražili penal zbog starta Morena na Robbenu, ali portugalski sudac Pedro Proenca nije ništa dosudio.

Na početku drugog poluvremena, u 48. minuti, Meksiko je poveo. Giovani dos Santos je sa 20 metara snažnim udarcem pogodio za 1-0. Bio je to prvi gol Dos Santosa za Meksiko u dvije godine.

Nakon toga je krenula nizozemska ofenziva. U 57. minuti meksički vratar Ochoa ponovno radi čuda, kao i na prethodnim utakmicama SP-a. Robben je izveo korner, a De Vrij sa pet metara puca, ali ravno u Ochou, a odbijena lopta pogađa vratnicu i Meksikanci ju na kraju uspijevaju izbiti.

Zatim u 61. minuti Sneijder puca sa vrha 16-erca, ali meksički blok uspijeva izbiti u korner. U 74. Robben je u petoj brzini prodro u kazneni prostor, ali ponovno je Ochoa izašao kao pobjednik.

Ipak, u 88. minuti nizozemska je ofenziva napokon urodila plodom. Robben je izveo korner, a odbijenu je loptu sa vrha 16-erca Sneijder topovskim udarcem zakucao u mrežu za 1-1.

U sudačkoj nadoknadi dogodio se potpuni preokret. Robben se sjurio u 16-erac, a Marquez ga ruši i sudac Proenca pokazuje na penal. Sigurni realizator bio je Huntelaar u četvrtoj minuti sudačke nadoknade.

Nizozemska će u četvrtfinalu igrati s boljim iz dvoboja Grčka - Kostarika.
Autor: I.B./Hina