Preokret na sudu u Beogradu: 13-orica torcidaša dobila mjesec dana pritvora!

Torcida, navijači
Drugi osnovni sud u Beogradu odredio je u nedjelju pritvor do 30 dana za 13 pripadnika splitske Torcide pod sumnjom da su u četvrtak, na benzinskoj crpki kod Beogrda, počinili kaznena djela ugrožavanje sigurnosti i teške krađe, objavili su beogradski elektronički mediji.

Vijest je o pritvoru usliijedila niti nepuna 24 sata od priopćenja predsjednika prekršajnog suda u Beogradu da je 14 od 27 uhićenih navijača kažnjeno zbog prekršaja s po 15 dana zatvora.

Trinaestorica su u subotu bili oslobođeni u prekršajnom postupku za kršenje zakona o javnom redu i miru, ali su, kako je u nedjelju objavljeno u Beogradu, "zadržani zbog sumnje da su počinili kazneno djelo", ali se ne precizira za koja kaznena djela su točno osumnjičeni.

U prethodnim izvješćima iz policije i suda navedeno je da je jedan od uhićenih osumnjičen za ispisivanje grafita sa ustaškim znakovljem, ali za sada nema potvrde da je u mogućnom novom sudskom postupku riječ o tom djelu.

Glasnogovornica drugog osnovnog suda Irina Kovačević objasnila je kako je osumnjičenima sudac za prethodni postupak odredio pritvor zbog opasnosti od bijega, prenosi agencija Tanjug.

Za 14 navijača splitskog Hajduka, koji su pred prekršajnim sucem zbog krađe iz prodavaonice na benzinskoj crpki saslušavani od petka popodne, u subotu je počelo izdražavanje kazne od po 15 dana u zatvoru Padinska Skela.

dnevnik.hr