Preminuo trener Borca

Nenad Gavrilović

Proslavljeni nogometaš i trener banjalučkog 'Borca' Nenad Gavrilović preminuo je u 74. godini.

Gavrilović je gotovo 50 godina bio uz svoj klub. U 'Borac' je došao 1960. godine, a debitirao je za Banjalučane 25.lipnja 1966. godine u utakmici u Puli protiv Istre. Bio je član generacije koja je 1970. vratila klub u Prvu ligu Jugoslavije, potom i igrao finale Kupa Jugoslavije 1974. protiv Hajduka, prenose 'Nezavisne novine'.

Nakon završetka igračke, posvetio se trenerskoj karijeri. Ostat će upamćen kao pomoćnik Husnije Fazlića 1988. godine, kada je 'Borac' osvojio Kup Jugoslavije pobjedom nad 'Crvenom zvezdom'. Sa juniorskom ekipom 'Borca' osvojio je prvenstvo BiH 1983. 
Bio je pomoćnik i Draganu Vukši u generaciji koja je osvojila titulu šampiona Republike Srpske. Bio je trener i u klubovima  'Omladinac' Banja Luka, 'Vrbas' Banja Luka, 'Krila Krajine' i Gomionica.

U akciji 'Glas Srpske' održanoj 2006. godine, nekadašnji treneri, igrači i ljudi izabrali su 'Idealnu jedanaestoricu' 'Borca' i među njima je bio Gavrilović.

Godine 2014, u Trofejnoj dvorani na Gradskom stadionu u Banjoj Luci, organiziran je njegov ispraćaj u mirovinu, nakon što je punih 48 godina proveo u voljenom klubu kao igrač i trener.