PREMIJER LIGA Juniori i kadeti Zrinjskog drugi, Širokom četvrto mjesto kod pionira, kadeti Veleža posljednji

juniori, Zrinjski, HŠK Zrinjski, juniori, juniori HŠK Zrinjski, Zrinjski, Velež, Široki Brijeg

Nogometaši u Premijer ligi već su dva tjedna na odmoru, a to je prilika da se posvetimo analizi učinjenog u prvom dijelu sezone. 

Ovaj put posebnu pozornost posvetili smo učinku hercegovačkih klubova u omladinskim kategorijama. 

Prvo mjesto kod juniora drži Željezničar sa 32 osvojena boda, odnosno bod više od drugoplasiranog Zrinjskog. Široki Brijeg je osvojio 21 bod i tako polusezonu završio na osmom mjestu. Velež je dvanaesti sa devet osvojenih bodova kao i trinaestoplasirana Slavija, a dva boda manje ima posljednji Travnik. 

Najbolji strijelac juniorske Premijer lige s devet golova je Edin Mujić iz Željezničara. U ekipi Zrinjskog po četiri pogotka su postigli Ivan Kurbaša i Petar Miličević, kao i igrač Veleža Bakir Bašić. Daniel Lukić sa šest golova je najbolji strijelac Širokobriježana. 

Kadeti Sarajeva polusezonu su završili na prvom mjestu sa 53 osvojena boda. Zrinjski na drugom mjestu ima 47 bodova, odnosno 21 više od petoplasiranog Širokobrijeg Brijega. Na posljednjem dvanaestom mjestu je Velež sa svega 13 bodova. 

Dženit Hajdarević (Sarajevo) postigao je 21 pogodak i on predvodi ljestvicu strijelac. Najefikasniji u sastavu Zrinjskog je Edd Nezirović sa 13 golova, Marko Soldo iz Širokog Brijega je postigao osam, u ekipi Veleža tri su igrača sa po tri gola, a to su Dino Džinović, Emir Rebac i Kenan Salčin. 

Na prvom mjestu kod pionira je Sarajevo s 51, slijedi Borac s 49 i Zrinjski sa 38 osvojenih bodova. Široki Brijeg ima 35 bodova i drži četvrto mjesto, Velež je polusezonu završio na šestom mjestu sa 27 bodova. 

Najbolji strijelac Premijer lige za pionire je Kenan Lamadžema (Sarajevo) sa čak 26 golova. Vlado Bošnjak (Široki Brijeg) je postigao 17, David Čamber (Zrinjski) 16, a Nedim Kajan (Velež) 12 pogodaka.