FOTO  Premijer liga: FK Velež - NK Zvijezda-Gradačac 1:1

Utakmicu u Vrapčićima pratilo je oko 500 gledatelja. Podsjećamo, Upravni odbor FK Velež smjenio je šefa struke Ibru Rahimića nakon neostvarenih zacrtanih ciljeva u odigranih 9. kola. Navijači na današnjoj utakmici u nekoliko navrata izrazili su nezadovoljstvo ovom odlukom UO o smjeni šefa struke Ibre Rahimića, koji je po njihovom mišljenju dosta dobro vodio Velež.

Turbulentno razdoblje u Veležu na najbolji način danas je iskoristila Zvijezda. Gosti su poveli u 9. minuti nakon lijepe akcije Diatte koji je ubacio sa lijeve strane, a na loptu natrčao Pandža i pogodio za 0:1. Blijedo izdanje Veleža u prvom poluvremenu Zvijezda je mogla dodatno kazniti.

U drugo poluvrijeme Velež ulazi sa dva nova igrača, Jusufbašićem i Hajdorovićem, dok su igru napustili Okić i Ćemalović. Samo 5 minuta poslije Jusufbašić sjajno pogađa za poravnanje rezultata na 1:1. Zvijezda je nastavila sa dobrom igorom i propustila nekoliko dobrih prilika, dok je Velež zaprijetio u samoj završnici, ali je rezultat ostao nepromjenjen.

Rezultati odigranih utakmica 10. kola

Čelik - Željeznicar 2 - 2
Leotar - Radnik 1 - 2
Velež - Zvijezda 1 - 1
Olimpic - Vitez 1 - 0