Premijer liga BiH: I na proljeće bez gostujućih navijača?

Torcida, Sarajevo, navijački neredi, Komitet za normalizaciju, Dino Begić, Ivica Osim, navijački neredi, Neredi u Mostaru, neredi u širokom brijegu, huligani, zabrana, navijači, Premijer liga BiH, Komitet za normalizaciju, navijači, uvjetna kazna, NS BIH, MJERE, navijači, nered, neredi navijača, Red Army, Ultras, Ultras - Zrinjski
Na današnjem sastanku Komiteta za normalizaciju NS BiH su doneseni sljedeći zaključci:

1. Usvajaju se izvješća Komiteta za natjecanje, disciplinskog, Komiteta za suce i suđenje, te komiteta za stadione i sigurnost.

2. Svi komiteti treba da do 05.01.2012. godine pripreme i dosave Komitetu za normalizaciju konkretne prijedloge za unaprijeđenje regularnosti proljetnog dijela natjecanja i usvajanje izmjena odgovarajućih propisa.

Obvezuje se Komitet za sigurnost da utvrdi uvjetnost smještaja i sigurnost gostujućih navijača na svim stadionima u Premijer ligi, nakon čega će Komitet za normalizaciju razmotriti važeću Odluku o zabrani organizovanog dolaska gostujućih navijača na utakmice.

3. Obvezuju se  područni i županijski savezi da entitetskim savezima dostave prijedloge svojih statuta do 23.12.2011. Komiteti za propise entitetskih saveza treba utvrde usklađenost tih statuta sa statutima entitetskih saveza u o tome informiraju NSBiH do 10. 01.2012.

4. Pokreće se incijativa za formiranje udruženja klubova, te će u tom smislu biti zakazan sastanak sa predsjednicima i direktorima klubova Premijer lige. Predviđeno je formiranje incijativnog odbora u kojem će biti predstavnici klubova, a koji će voditi dalje aktivnosti na formiranju udruženja i prijema u članstvo NSBiH u skladu sa važećim Statutom.

5. Komitet za normalizaciju analizirat će sve sponzorske ugovore i napraviti akcioni plan za potencijalne sponzore, posebno za sponzora Premijer lige u sezoni 2012/13.

6. Zimski prijelazni rok za igrače počinje 06.02 i isti traje do 02.03.2012. godine.

7. Donesena je odluka o raspisivanju tendera za izbor revizorske kuće za reviziju poslovanja NSBiH u 2011. godini.