Predstavljamo moguće protivnike HŠK Zrinjski u LP: Valleta

Valleta

Malteški prvak Valleta je jedan od najtrofejnijih klubova ove zemlje. Igraju na nacionalnom stadionu koji prima 17.000 ljudi, a prosjek je oko 1700 gledatelja po utakmici. U većim derbijima i europskim utakmicama broj gledatelja bude i po 5000-6000 gledatelja. U Europi ne briljiraju, prvi zanimljiv rezultat su bili produžeci protiv Rijeke prije 17 godina, ali su ipak ispali Riječani na kraju. Prvi pozitivan rezultat je bilo izbacivanje islandskog Keflavika s ukupnih 5-2, dvije godine kasnije prolaz protiv Tre Penea iz San Marina, 2012. protiv andorskog Luzitanosa, 2013. Florite iz SM, 2016. prolaz protiv Torshavna sa Farskih otoka, te konačno protiv Folgere iz SM. Kao što vidimo, to su sve slabiji klubovi iz zaista iznimno slabih zemalja. Zanimljiv otpor su dali poljskom Ruchu, te irskom St. Patrick´s-u. Prošle godine ih je izbacio Utrecht sa ukupno 3-1, a pretptošle Zvezda sa dvije pobjede od po 2-1.

Trener im je Srbin Danilo Dončić koji ima iskustva vođenja nogometnih ekipa na Cipru, te Bahrainu, bez značajnih uspjeha, ovo mu je zapravo prvi trofej. Igra u formaciji 4-3-3 ofanzivno te defanzivno, ovisno o protivniku. Kad se zatvori, to protivnicima zna biti neugodno, pa je protiv Utrechta tako odigrao 0-0. U prvenstvu su bili 3 boda ispred Balzana, u 26 utakmica zabili su 40 golova a primili svega 11.

Bonello- drugi golman reprezentacije, cijelu karijeru proveo u domovini, ok golman.

Jean Borg- lijevi bek, U21 reprezentativac Malte, ništa spektakularno

Steve Borg- standardni reprezentativac Malte, stoper koji je bio standardan i u Aris Limasolu. Zanimljiv i provjeren stoper.

Camilleri- kapetan iekipe standardni član malteške reprezentacije. Brz, ali nešto slabiji u skoku. Korektan, ali Borg je kvalitetniji od ovog dvojca po onome što se vidjelo protiv Utrechta.

Zerafa- igra obe beka, ali je igrao desnog protiv Utrechta. Igrač koji se okušao i u nižerazrednim kluovima u Engleskoj povremeni je reprezentativac Malte.

Pena- Portorikanski povremeni reprezentativac im igra u sredini, nije ostavio snažan dojam.

Melano- talijanski veznjak je ranije igrao u talijanskim drugim i trećim ligama. Ok igrač, oba smjera, siguran i jedan od boljih u ekipi.

Gill- argentinski stoper koji je u Europi igrao na def veznom. Igrao u više južnoameričkih klubova, snažan, ali ne pretjerano dobar u pas igri.

Picollo- lijevokrilni napadač ove godine je dao 9 golova i imao 8 asistencija. Igrao u niželigašima iz Italije, solidan igrač.

Mifsud- jedan od najboljih iograča u povijesti malteškog nogometa igrao je u brojnim klubovima, od boljih tu su bili Coventry, Barnsley, Kaiserslautern, te Lilestrom. I tamo je zaista i igrao i bio u najboljim godinama vrhunski napadač. Danas sa svojih 37 godina nije više to taj napadač, ali i dalje može biti opasan. Još se sjećamo gola koji je dao Hrvatskoj, a ukupno je dao nadrealnih 40 golova za ovu slabašnu reprezentaciju.

Saleh- desno krilo reprezentacije Omana ove godine za Valletu je dao 2 gola i imao 10 asistencija. Solidan napadač

Zaključak: Ova ekipa Vallete je na razini naših osrednjih prvoligaša, usporedio bi ih sa Krupom ili Radnikom. Imaju par iskusnih rutinera koji znaju igrati na rezultat. Šanse Zrinjskog bi ovdje bile na nekih 55-60 %..

by Galatamanijak/HERCEGOVINA.info