Predstavljamo moguće protivnike HŠK Zrinjski u LP:Dudelange

HŠK Zrinjski, dudelange
Dudelange

Dudelange je zasigurno najtrofejniji klub zadnjih godina u Luksemburgu, a i uz Jeunesse klub s najviše trofeja u svojoj zemlji. Od 1993. od kad su se prvi put plasirali u europsko natjecanje Dudelange ima svega 4 prolaza, a prvi smo nažalost bili mi 2005. godine nakon one tužne ljetne noći nakon koje se mnogo toga pričalo. Ne ponovilo se. Izbacili su do sada andorsku Santa Colomu te Tre Pene sa vsokih 11-0 u dvije utakmice. Ipak najveći skalp im je bio izbacivanje super jakog Salzburga 2012. godine. Šest zadnjih godina ispadaju u prvom kolu, ali svaki put je protivniku bilo teško i svaki protivnik osim Ludogeretsa je teško prošao.

Dino Toppmöller je trener koji ih vodi već dvije zadnje godine gdje je osvojio oba puta titulu, jedan kup i jedan liga kup. Igra u sustavu 4-2-3-1, u domaćem prvenstvu igraju lepršavo, daju oko 3,5 gola po utakmici a primaju 1, a u Europi igraju dosta zatvoreno, u dvije utakmice protiv APOEL-a prošle godine nisu bili ništa lošiji, samo je APOEL realizirao svoje prilike, Dudelange ne. Ovo je ekipa koja je najčešće autsajder, ali definitivno može biti opasna i napraviti iznenađenje, zato ih se mora više nego ozbiljno shvatiti.

Joubert- prvi golman reprezentacije sa nevjerovatnih 87 nastupa je veteran koji ima 38 godina. Francuz koji je uzeo državljanstvo i napravio dobru karijeru u Luksemburgu je sigurna karika.

Mellise- Francuz koji je igrao po nižerazrednim francuskim klubovima danas je prvi lijevi bek, solidan igrač, ništa više.

Schnell- dugogodišnji stoper reprezentacije samo se pokušao okušati u 3. njemačkoj ligi, ali tamo nije uspio. U Luksemburgu dobar i siguran, ipak ništa više od toga kad se pređu granice. Prempeh mu je zamjena.

Malget- Njemac s Lux državljanstvom je danas standardni član prvih 11 Luksemburga. Zanimljiv stoper na kojega treba paziti u napadačkim skokovima. U obranio najsigurniji igrač ekipe, igrač koji bi mogao igrati u prvoj postavi Zrinje po onom što sam vidio.

De Sousa- reprezentativac Luksemburga, ipak ne izgleda impresivno.

Garos- Francuz koji je igrao po nižim ligama svoje zemlje sad je def vezni ove ekipe. Ništa posebno.

Cruz- povremeni reprezentativac Angole jedan je od najvažnijih igrača ekipe. Def vezni koji ima solidnu pas igru, a bio je dosta standardan u Bragi i u ciparskom Alkiu. Opasan, ako nam budu protivnici moramo ga zaustaviti.

Sinani- lijevo krilo, momak koji ima 21 godinu i već sad je standardni reprezentativac Luksemburga. Ove godine 9 golova i 8 asistencija. Prilično opasan, možda i ode vani u neki jači klub.

Stolz- Njemac, of. vezni koji je igrao i u Sandhausenu. Playmaker ekipe i jedan od najopasnijih igrača, ove godine dao 7 golova i imao 7 asistencija. Pokar, još jedan Njemac mu je zamjena.

Soumare- Belgijac koji je čak nastupao i za U16 reprezentaciju Belgije danas im je desno krilo. Vrlo brz, solidno pokriva tu desnu stranu, motorički moćno izgleda, puno više radi u ekipi nego što mu statistika pokazuje. U Avellinu je bio standardan. Njega često mijenja Ibrahimović, Tuzlak koji igra kad igraju u ofanzivnijem sastavu.

Turpel- prvi strijelac ekipa sa 19 golova, a uz to je dodao i 9 asistencija. Najopasniji igrač ekipe, standardni napadač reprezentacije, vrlo visok, u skoku nenadmašan. Najveća opsanost, mogao bi ići u jači klub, postoji zanimanje iz Francuske i Njemačke.

 

Zaključak: Nisam ih puno gledao, zapravo samo u 2 derbija domaćeg prvenstva i u Europi. Po ovom što sam vidio ova ekipa je opasna, vrlo opasna i ako ih se ne shvati ozbiljno imat ćemo veliki problem. Ovako smo blagi favorit na nekih 55 %, čak možda i manje. Ulažu u nogomet, imaju par vrlo zanimljivih igrača koji bi bez problema mogli igrati u nas. Moramo se pojačati i dati 100 % da bi izbacili ovu neugodnu ekipu.

by Galatamanijak/HERCEGOVINA.info