FOTO/VIDEO  Predstavljamo: Marko Raguž HMNK Stolac

Sem toga poprilično je aktivan i na malonogometnim terenima, te se za njega sa punim pravom može reći da je svestran sportaš. Evo što o svemu pomalo za naš portal kaže Marko:

Kao prvo predstavi se našim čitateljima?

Zovem se Marko Raguž,imam 25 godina i član sam HNK Stoca koji nastupa u 2.ligi Federacije-jug.

Kakva je trenutno situacija sa seniorima HMNK Stolac, da li ste zadovljni sa nastupima?

Što se tiče seniora HMNK Stolac oni postoje samo po turnirima, nažalost nemamo dvorane u kojoj bi se natjecali, tako da nisam ni planirao da registriram klub jer bi igrali domaće utakmice u Čapljini, a to znači da bi uvijek bili gosti. Postojimo po turnirima u kojima smo skoro svugdje favoriti, a na Božićnom turniru u Mostaru smo dokazali koliko imamo jaku ekipu i klapu. Moram spomunuti i ne smijem zaboraviti braću Markotić ,brata Darka i ostale bez kojih nebi ni približno bili ono što smo danas!

Ti si za HNK Stolac postigao rijetko viđen pogodak u utakmici sa Višićima, možeš li nam opisati osjećaje nakon tog gola?

Da, postigao sam taj fenomenalan pogodak protiv HNK Višića na njihovom terenu. Taj osjećaj je teško opisati,rijetko se viđa na našim terenima. Dok sam slavio samo sam govorio-Isuse ti si moja snaga, Isuse Hvala Ti !!

Osim što nastupaš za prvi tim, trener si i mlađih kategorija HMNK Stolac. Kako si zadovoljan sa mladim nogometašima i ima li među njima potencijala za budućnost?

Trener sam HMNK Stoca ,predivne djece koja marljivo rade i uče nogometne korake.Volim ovaj klub,djecu i roditelje koji su podrška u svemu i bez kojih nebi bili ono što smo danas. Već sada imamo dosta turnira u kojimo smo uspješni, ali zauvijek u sjećanju ipak ostaje osvajanje Hej lige u Mostaru prije godinu dana,kada smo pomeli svoju generaciju.

Kako je uopće u sredini kakva je Stolac igrati i trenirati nogomet, bar što se tiče uvjeta?

Stolac ima odlične uvijete za napredak uz volju i želju svakog pojedinca koji se odluči baviti nogometom. Znamo koliko treba odricanja ako želimo biti uspješni i tko to čini rezultat sam dolazi.

Ima li prvi tim ambicija da se u dogledno vrijeme bori za ulazak u veći rang?

Prvi tim HNK Stoca koji se natječe u 2.ligi Federacije -jug, nažalost nema ambicije da pređe u viši rang zbog novčane potpore. Imamo igrače koji mogu igrati skoro svi u Premier ligi, ali nemaju „nekoga" da ih gurne. Znamo svi o čemu pričam i to je nažalost istina. Možda nekada dođu bolja vremena za ovaj klub jer nada uvijek postoji.

Kakvi su planovi za budućnost, imate li dogovorene neku turnire za mlađe kategorije?

Turnira za HMNK Stolac ima i previše, ne stižemo se prijaviti na svaki jer to traži više troškova pa gledamo zadovljiti i djecu i roditelje uz sastanake i jednoglasno odobravanje. Nekada su tribine HNK Stoca bile ispunjene do posljednjeg mjesta,danas nije ni približno tako,bodre klub samo oni navjerniji i oni za koje je HNK Stolac svetinja .Ali i to se možda promjeni jer u našu ligu ulazi ljuti rival FK Iskra Stolac, pa ćemo imati i mi Gradski derbi. Tada vjerujem da će trbine biti krcate i bodrit će svatko svoga. Radujem se toj utakmici, ne zbog protvnika jer mislim da smo daleko bolji i jači, nego zbog ljudi i navijača i da se bar na tren vrati sjećanje što je nekada bio Stolac sa navijačima.

Može još neka poruka našim čitateljima za kraj?

Želim poručiti svim vašim čitateljima da uvijek budu uz hercegovina.info i prate vaša objavljivanja jer rijetki se sjete „malih" sredina kakva je Stolac,hvala vam i Bog vas blagoslovio.


HERCEGOVINA.info