Predstavljamo: Udruga navijača "Uvijek vjerni" Mostar

O samoj Udrugi i o njenim planovima za budućnost porazgovarali smo sa jednim od utemeljitelja koji ne želi da se eksponira u javnosti jer smatra da su svi članovi isti.

Od kada Udruga djeluje i koliko ima članova?

Udruga je počela sa radom u veljači 2011 godine, a prva podjela članskih iskaznica je bila početkom ožujka kada se i zvanično otvara podružnica Uvijek Vjerni Mostar koja trenutno broji preko 230 članova

Kako oni koji žele mogu postati članovi Udruge?

Članom ove udruge se može postati popunjavanjem pristupnice našoj podružnici i uplatom članarine za period od godinu dana koja iznosi 35 KM , a samim pristupanjem ovoj podružnici se postaje dio jedne velike navijačke udruge koja sa svim podružnicama u RH i inozemstvu kao i dijaspori broji preko 19 000 članova .

Da li je mostarska podružnica jedina takva u BiH, i da li Vam se javljaju navijači iz drugih dijelova Hercegovine i Bosne?

Naša podružnica je osnovana kao druga podružnica u BiH ,a trenutno se radi na otvaranju još četiri podružnice čime bi pored otvorenih u Posušju, Mostaru, Stocu, N.Travniku i Odžaku broj narastao na 9 podružnica u BiH. Trenutno radimo i na objedinjavanju svih podružnica što se tiče popisa članstva čime bi se formirala jedna baza u središnjici za HB u cilju organiziranijeg djelovanja na području čitave BIH ,kako na odlascima na sve utakmice reprezentacije tako i u nekim humanitarnim akcijama koje planiramo da realiziramo u narednom periodu.

Znamo za probleme koje ste imali sa pojedinim redarima na utakmicama reprezentacije u Zagrebu. Da li je što riješeno po tom pitanju?

Rješenje kao rješenje je još u fazi realizacije i problem je dignut na najveću instancu. Čekamo odgovore na pitanja koja smo otvoreno uputili odgovornim ljudima u nadležnim tijelima. Ako postoji samovolja nekih redara da sami odlučuju koja zastava može a koja ne može ući na stadione u RH to treba žurno riješiti. Ako su se naše zastave vijorile širom stadiona po Europi od Dublina, Atene , Istambula, Brussela i Poznana ne vidim razloga da se ne vijore i u Splitu ili Zagrebu pogotovo zato jer je i ova napaćena zemlja bez spokoja dala svoje sinove za slobodu svih naših ljudi ma gdje god oni živjeli .Od toga ne treba bježati i toga se ne treba stidjeti.

Godina koja je počela donosi puno utakmica reprezentacije, kako se Udruga sprema za njih?

Ova godina po mnogo čemu će odrediti tijek naših nadanja i isčekivanja, ali puni samopouzdanja i vjere čekamo nadolazeće kvalifikacijske utakmice protiv „najljućeg" protivnika Srbije u Zagrebu i neugodnog Walesa u Swansea-u.
Mi kao navijači možemo samo poručiti Izborniku i našim igračima da ćemo biti uvijek tu kad nas najviše trebaju i da podrška neće izostati ni u Londonu protiv Koreje a pogotovo na ostalim utakmicama u ovom ciklusu kvalifikacija kao i ako Bog da u Brasilu 2014 godine.

7. Poruka našim čitateljima i navijačima reprezentacije u Bosni i Hercegovini?

Hercegovina, Središnja Bosna kao i Posavina je bila uvijek rasadnik izvanrednih sportaša i to je najbolje osjetio Ćiro Blažević kada je ostvaren najveći uspjeh hrvatskog nogometa u Francuskoj 1998. Biti dio jednog takvog dijela povijesti je velika čast stoga budimo i mi kotačić neke naše povjesti kada budemo pričali svojim najmilijima da smo nazočili razbijanju potopljene Srbije na Maksimiru i finalu na Maracani u Riju. Pozdrav svim čitateljima Hercegovina info portala i svim navijačima hrvatske reprezentacije ma gdje god bili !!!

hercegovina.info