Predstavljamo HMNK Stolac

Pravi primjer športskog kolektiva, rada, truda i već sada uspjeha.

Kako je krenuo projekt HMNK Stolac?

Sve je krenulo čisto radi druženja i radi stvaranja pozitivnog ozračja među djecom u gradu Stocu i općini Stolac. Na ideju malonogometne ekipe sam došao sasvim slučajno, mnogo djece je bilo među lošim društvima i lošem putu, pozvao sam djecu da dođu i da treniraju isključivo radi sebe i taj se broj povećavao iz dana u dan..tako sam morao pozvati i Darija Šutala kao drugog trenera!

U kakvim uvjetima radite i na koji način pokrivate troškove?

Uvjeti u kojim radimo nisu nimalo jednostavni jer nemamo podršku kao svi ostali, financiramo se isključivo od roditelja koji su velika podrška ovome klubu i bez njih ne bi postojali!

Koji su vaši dosadašnji uspjesi?

Na odigranoj Hej ligi u-11 prije godinu dana u Mostaru, osvojili smo prvo mjesto. Ostat će nam zauvijek u sjećanju jer smo ostvarili skor od 11 pobjeda i jedan neodlučen rezultat sa gol razlikom 43:3. Savladali smo velike i jake ekipe kao što su Zrinjski, Tomislavgrad, Velež, Branitelj, Neretva Metković... To je ogroman uspjeh za nas i veliki poticaj za daljnji rad. A tu su još i osvajanje prvog mjesta na Ilindanskom malonogometnom turniru, drugo mjesto u Trebinju gdje su nastupile ekipe iz Srbije, Hrvatske, Crne Gore..

Kakvi su planovi za budućnost?

Budućnost ove ekipe ne može biti bajna ako bude preko leđa roditelja, nadamo se pomoći od grada i tada bi sve bilo mnogo lakše i jednostavnije.
Želimo naglasiti da smo uporni u svome radu i želji da svako dijete nauči osnove nogometa i tako ćemo i nastaviti. Imali smo i ponuda od nekih klubova kao treneri ali Stolac je Stolac, u srcu je ta ljubav i tu ostajemo bez obzira što mnogi nudili!

Vaše poruka za buduće mlade malonogometaše?

Na kraju poruka svim sadašnjim i budućim mladim nogometašima: Nikada nemojte odustati ako te netko ili nešto sputava, ako ti govore da ste loši, da nikada nećete uspjeti... Naprotiv, trudite se i vjerujte u sebe i svoj rad, jer uvijek se upornost vrati, kad tad!

Stolac.co