FOTO  Predstavljamo: Filip Brekalo, pionir NK Sloga Ljubuški

Trenirat je počeo u Bigesteu iz Ljubuškog kod trenera Vasilja. Prije dvije godine prilikom spajanja klubova prelazi u Slogu iz Ljubuškog čiji je i danas član.

U protekloj sezoni pioniri Sloge zauzeli su 6.mjesto iako je većina ekipe bila mlađa. Kako si ti zadovoljan rezultatima ove sezone?

- Mislim da je moglo biti puno bolje, ali treba uzeti u obzir da smo ipak većinom svi bili mlađe godište, a i tijekom sezone je bilo dosta ozljeda tako da realno možemo biti zadovoljni rezultatima. U nekim utakmicama protiv najjačih ekipa pokazali smo da imamo kvalitete.

Tijekom cijele sezone pružao si odlične partije te si bio jedan od najboljih stopera u ligi što nije prošlo neopaženo ni u školi nogometa Širokog Brijega:

- Posebno bih se zahvalio treneru Miroslavu Vučiću koji mi je pomogao u svemu tome. Svojim igrama sam jako zadovoljan, posebno u nekim utakmicama i nastojat ću svojim radom na treninzima da to podignem na još veću razinu. 

Svoje nogometne uzore pronašao je u jednom od najboljih klubova na svijetu:

- Da, moji uzori su Cristiano Ronaldo i Luka Modrić. Jako mi se sviđa njihov stil igre, kako razmišljaju i oni su dokaz da svojim radom je moguće uspjeti.

Proveo si jedno vrijeme u Dinamovom kampu. Kakav je osjećaj biti dio tako jednog velikog kluba?

- Sve je pocelo u ljeto 2015. godine kada me tata prijavio u Dinamov kamp u Čitluku. Tada sam dobio poziv u Zagreb gdje sam bio tjedan dana. To je bilo jedno veliko iskustvo za mene gdje sam ponešto i naučio što će mi biti od velike koristi za moju budućnost.

Koja utakmica ti je najviše ostala u sjećanju?

- Bilo je puno dobrih utakmica, a posebno bih istakao utakmice kada smo prošlih sezona slavili protiv Širokog Brijega te ove godine utakmicu protiv Posušja gdje smo ginuli na terenu te smo bili prva ekipa koja je uspjela otkinuti bodove tada vodećoj ekipi.

Uspjeh u mlađim kategorijama nije moguć bez puno odricanja i potpore:

- Najveću podršku mi predstavlja moja obitelj, a pogotovo tata koji mi je pomaže u svemu tome i gura me naprijed, ali isto tako moram istaknuti i trenera Vučića.

Sljedeće godine pioniri Sloge imat će jako dobru ekipu jer su već ove godine sa starijima pokazali da imaju kvalitete. Kakve su ambicije za sljedeću sezonu?

- Smatram da uz dobro odrađene pripreme i treninge, ali i uz malo sreće da nas zaobiđu ozljede možemo završiti među vodeće tri ekipe.

Trenutno je europsko prvenstvo gdje se najviše prate utakmice Hrvatske reprezentacije. Kakva su tvoja očekivanja i tko je po tebi favorit prvenstva?

- Hrvatska je odlično otvorila prvenstvo gdje smo potpuno nadigrali Tursku i smatram da smo jedni od favorita da osvojimo prvenstvo. Po mom mišljenju jedino nam mogu parirati domaćini Francuzi koji također su pokazali jako dobru igru.

HERCEGOVINA.info