Predsjednik Fife zaprepastio Ivana Rakitića

hrvatska
hrvatska

... pobijedila Hrvatsku s 4:2 i osvojila zlato, dok su naši uzeli srebro. Bilo je to mjesec dana ponosa i slave, u kojima smo svi skupa uživali i sad jedva čekamo da nogometaši stignu u Hrvatsku i da ih primjereno dočekamo. Iako su učinili veliku stvar, oni toga nisu bili svjesni odmah nakon utakmice jer su im se miješale emocije.

- Onaj prekršaj uoči prvog pogotka nikad se nije dogodio. A jedanaesterac... Što će nam VAR kada nismo u stanju utvrditi očite stvari. Bit će u budućnosti puno prostora za poboljšanja u primjeni video tehnologije, kazao je Ivan Rakitić pa dodao:

- Trebat će mi sati, ako ne i dani, da razbistrim sliku i shvatim što se zaista odigralo u finalu i općenito na Svjetskom prvenstvu. Užasno je teško izgubiti na ovakav način, čini mi se da smo odigrali svoju najbolju utakmicu na turniru...Nije slučajno što kiša pada jer je i nebo plakalo. Večeras svi bili uz Hrvatsku, uz nas je bilo 100 milijuna Hrvata. To je nevjerojatno i moramo biti ponosni jer smo učinili da se svi zaljube uz naš nogomet.

A onda se osvrnuo na nešto što je rekao predsjednik Fife Gianni Infantino.

- Ne shvaćam njegovu izjavu da se čudi dolasku jedne male reprezentacije u finale SP-a. Zašto bi to bio razlog za čuđenje, zašto nacija od 4,5 milijuna ne bi mogla dobaciti daleko ako ima klasnu momčad i svjetske nogometaše?

Večernji list