Predsjednici Zrinjskog i Širokog o privatizaciji klubova

''Široki će po važećem zakonu obaviti dokapitalizaciju. U vlasničku strukturu će ući određeni broj privatnih tvrtki, a svakako smo zainteresirani da u klub uđe jedan veliki europski klub kao što je Dinamo. Očekujem kako će NK Široki Brijeg postati prvo dioničko društvo takve vrste u BiH'', rekao je predsjednik kluba Zlatan Mijo Jelić koji se nada kako će posao biti završen u roku godine ili najkasnije dvije.

Prije nekoliko dana predsjednik Zrinjskog Ante Vidačak objavio je da je u planu osnivanje dioničkog društva koje će dovoditi i prodavati nogometaše Zrinjskog. Nažalost, teško je jasnije govoriti na ovu temu zbog toga što su zakoni u BiH nedorečeni ili ih uopće nema. U razgovoru za RDV Vidačak je rekao kako bi se uskoro trebalo krenuti u realizaciju spomenutog plana.

''Radi se o osnivanju agencijske kuće, a to planiramo završiti u idućih nekoliko mjeseci kako bi ta agencija bila vlasnik igrača. To bi bilo dionićko društvo otvoreno za ulaganja. Naš je plan da preko banke plasiramo 100.000 dionica. Cijena dionice bila bi 100 KM, što znači kako bi dobili svotu od 10 milijuna KM u idućih pet godina. Većinskog vlasnika ne bi bilo'', poručio je između ostalog Vidačak.

Audio izjave čelnika Zrinjskog i Širokog možete poslušati na: www.rdv.ba