Pred Veležom teško gostovanje u Tuzli

FK Velež - FK Čelik

Nogometaši Veleža sinoć su odradili još jedan trening u sklopu priprema za naredno kolo Premijer lige, odnosno gostovanje u Tuzli kod ekipe Slobode.

Izabranici Feđe Dudića svjesni su da ih u subotu očekuje još jedan težak susret, ali po njegovim riječima s maksimalnim zalaganjem i koncentracijom mogu do pozitivnog rezultata.

Kada je igrački kadar u pitanju dozvole i papirologija za posljednja tri igrača koja su pristigla u Velež (Manev, Urdinov i Kalezić) je i dalje u proceduri, te se u stručnom stožeru Veleža nadaju da će i oni biti u konkurenciji za utakmicu. Novi strateg Rođenih najavio je da od njih trojice za utakmicu sa Slobodom zbog svoje fizičke pripremljenosti jedino može računati na Kostu Maneva, dok Urdinov i Kalezić moraju proći još jedan dio priprema kako bi bili spremni za naredne utakmice Premijer lige. Od ranije su ozlijeđeni Alikadić i Cvijanović, dok kartoniranih igrača nema.

Podsjetimo susret između Slobode i Veleža se igra u subotu s početkom u 21 sat, stoji u priopćenju na službenoj stranici FK Veleža.

https://www.youtube.com/watch?time_continue=235&v=fX50TdYZBdY