Poznata dva polufinalista malonogometnog turnira u Vitini

Vitina, malonogometni turnir

Trinaesta večer turnira je bila kobna za prošlogodišnje pobjednike malonogometnog turnira ekipu Samo Lagano i Pavković Panele iz Širokog Brijega, dok su prvi polufinalisti na malonogometnom turniru ekipe Club „Romana" Čitluk i Vaske benz (Ljuti Dolac).

U prvoj četvrtfinalnoj utakmicu, ždrijeb je spojio dvije vrlo kvalitetne ekipe Club „Romanu"  iz Čitluka i Pavković Panele. Uloga je bila velika, budući da pobjednik ulazi u veliku završnicu na malonogometnom turniru, tako da smo u prvih par minuta gledali ispitivanje snaga obadvije ekipe. Par izglednih prilika s jedne i druge strane, nije nam ponudilo pogotke. Iz jednog auta, nakon jakog ubačaja na drugu vratnicu, u šestercu „Romane" loptu prima Ivan Hrkać-Perić i „kroz" Stanislava Galića nekako uspijeva progurati loptu u mrežu za vodstvo Pavković Panela. Tada gledamo jak pritisak na vrata Panela, ali sinoć iznimno raspoložen je bio golman Pavković Panela Bože Soldo, koji je „čupao"  i fantastične udarce Marina Šunjića i Mirka Hrkaća. Pritisak Romane se isplatio. Nakon jedne oduzete lopte, iz akcije, iz šesterca Panela je pogodio Mirko Hrkać. Nedugo zatim iz rekontre, Josip Bošković je asistirao Marinu Šunjiću koji se sjurio prema vratima Panela i pogodio u prvu vratnicu Bože Solde za preokret i vodstvo. To je ujedno bio i konačni rezultat poluvremena. U nastavku gledamo pokušaje Pavković Panela da se pokušaju vratiti u utakmicu, ali siguran je na vratima Romane bio Stanislav Galić. Josip Bošković je nakon jednog udarca sa 10 metara pogodio, a pogodak se može pripisati Boži Soldi kojemu je lopta prošla kroz ruke. Dva razlike za Romanu. Iz jedne ponovne kontre nesebičan je bio Marin Šunjić koji je uposlio Vedrana Marića za povećanje rezultata na 3 pogotka  razlike. To je bila „uzbuna" da Pavković Paneli uvedu golmana-igrača. Ali da pokušaju smanjiti rezultat, uspjeli su pogoditi, ali u vlastitu mrežu, a tragičar je bio Ante Bubalo. Do kraja je Josip Bošković sa svoje polovice uspio pogoditi za konačni rezultat od 6:1 i odlazak u polufinale malonogometnog turnira. Pavković Paneli su bili blizu završnice, ali preko četvrtfinala i Romane nisu mogli, tako da su se morali oprostiti sa ovogodišnjeg malonogometnog turnira.

Druga četvrtfinalna utakmica donijela nam je sraz Vaske benz - a i prošlogodišnjeg pobjednika ekipe Samo lagano. Utakmica praktički nije ni počela, kad je fantastičnim udarcem u 1. minuti susreta sa 14 metara pogodio Tomislav Bevanda, koji je „na spavanju" uhvatio Josipa Akmadžu. Vaske benz bez klasičnog golmana i s jednom zamjenom, davali su šansu ekipi Samo lagano da mogu parirati i doći do završnice malonogometnog turnira. Ali nakon što je u 3. minuti susreta Enez Crnalić napravio prekršaj u svom šestercu, iz kaznenog udaraca je poentirao ponovno Tomislav Bevanda i tada se već vidjelo da se ekipi Samo lagano ne piše dobro. Ubrzo zatim pogodio je Nermin Kahvedžić. Nakon što su napravili 6 akumuliranih prekršaja, iz izravnog slobodnog udarca sa 10 metara je po treći put pogodio Tomislav Bevanda za velikh 4 pogotka razlike. Već u 13. minuti susreta Samo lagano je bilo primorano uvesti golmana-igrača u ulozi Eneza Crnalića, a i svega su primili još do poluvremena tri pogotka u izvedbi Dražena Novoselca te dva pogotka Nermina Kahvedžića sa svoje polovice. Nevjerovatnih 7:0 nakon poluvremena. A trebalo je još odraditi 20 minuta. Nastavak nam je ponudio isto. Samo lagano je igralo sa golmanom-igračem, a igrači Vaske benz-a su se natjecali tko će promašiti sa svoje polovice vrata ekipe Samo Lagano, ali problem se dogodio budući da je svaki udarac završio u mreži, tako da se brojka popela na 13, koji je izgleda, uz 13. večer turnira, nesretan broj za Samo lagano. Počasna 3 pogotka za Samo lagano su djelo Almira Krupića (2 x) i Sanjina Cerovine. Veliki i težak poraz ekipe Samo lagano i ne sumnjamo da se strategu "narančaste potopljene podmornice" Andriju Hrstiću ne piše dobro - otkaz je pred vratima.

Vaske benz je kroz cijeli turnir pokazao da se i bez klasičnog golmana može, ali hoće li to biti „dvosjekli mač" u nadolazećim utakmica ili će se Vaske odlučiti dovesti golmana za završnicu, budite na „Bililu" i uvjerite se sami.

Suci utakmica su bili Romeo Primorac i Marin Pavlović.

REZULTATI UTAKMICA ČETVRTFINALA, utorak 20.05.:

20:30 h - Club „Romana" (Čitluk) - Pavković Paneli (Široki Bijeg)  6 : 1  (2 : 1)

21:30 h - Vaske benz (Ljuti Dolac) - Samo lagano  13 : 3  (7 : 0)

RASPORED UTAKMICA ČETVRTFINALA, srijeda 21.05.:

20:30 h - Optika Bevanda (Mostar) - HMNK Stolac

21:30 h - Caffe bar „Inn" (Bijakovići/Medjugorje) - Caffe bar „Bellami" (Grude)

Nakon odigrane druge utakmice, upriličeno je i izvlačenje prvih tombola nagrade za gledatelje na malonogometnom turniru, a prihod od istih će se izdvojiti, u smislu paketa, za siromašne obitelji sa područja MZ Vitina.

Dobitnici nagradne igre:

1. Magdalena Kordić - Poklon vrećica sa proizvodima_Sponzor „Džajić-Commerce d.o.o." Ljubuški

2. Ante Biško - Toster_ Sponzor „Unitrade"

3. Magdalena Kordić - Obiteljska loza_Sponzor „Podrum" Begić, Prolog

4. Vice Bebek - Poklon vrećica sa proizvodima_Sponzor „Džajić-Commerce d.o.o." Ljubuški

5. Ivan Biško - Lopta sa logom SP 2014. Brazil_Sponzor „Jur prom" Ljubuški

6. Anđela Mišetić - Poklon paket sa proizvodima_Sponzor „Franck" Grude

Organizatori najavljuju još bogatiju tombolu kroz naredne tri večeri održavanja malonogometnog turnira!