FOTO/VIDEO  Poslušajte najljepšu hrvatsku navijačku pjesmu: Prva, zadnja i jedina

Pjesma nije aktualna od jučer i vrlo je dobro prihvaćena u navijačkom svijetu, ali nije tipična. Pjeva o pomalo zaboravljenoj, iskonskoj ljubavi prema klubu, koja ne bi trebala ovisi o rezultatima i statusu.

'Kad sam napravio pjesmu probali smo ju prijatelj i ja dva, tri puta odsvirati i uskoro smo nastupili na festivalu Bolje rock nego barok... Skupilo se ljudi i reakcija je bila odlična. Malo kasnije pozvao me je prijatelj da mu odsviram tu pjesmu na događanju i tamo ju je čuo klavijaturist Opće opasnosti Branimir Jovanovac koji nam je pružio priliku da studijski snimimo singl. Ispalo je OK i pjesma je sada 'živa', a spremamo i spot,' kaže autor i vokal Darko Jakuš Jale koji svira s prijateljem s tribine i iz kvarta Lapovaca, bubnjarom Goranom Krolom.

'Da, sad smo u drugoj ligi i tu nema konkretnog krivca. Svi koji su bili dio toga su krivi jer nisu klubu dali dovoljno sebe. Najveći dio krivice tako uvijek snosi uprava jer najbolji igrači i dalje odlaze besplatno. Ni sami igrači nisu bez grijeha, iako koliko im možeš zamjeriti kada znaš da ne primaju plaću. Ali i oni su mogli više, svakako. Pratit ćemo klub i u drugoj ligi, naravno. Iako, gostovanja su nam još duža jer Slavonija nema drugoligaša osim nas, a i represija će ostati na prvoligaškoj razini, u to sam siguran. Ali, jasno da ćemo 'odraditi' i drugu ligu kao da je prva,' reći će ovi navijači koji su svojim jedinim hitom dodatno uljepšali mentalitet svoje ionako vjerne grupe.

tportal.hr