Posljednji ispraćaj najvećeg trenera: Na Lovrincu pokopan Tomislav Ivić!

Tomislav Ivić, Foto: nacional.hr
Skupilo se preko tisuću ljudi, a pored rodbine i prijatelja ispraćaju su nazočili brojni sportski djelatnici, bivši igrači koje je šjor Ivan vodio u svojoj karijeri, sportski djelatnici i navijači, piše dalmacijanews.

S Kupresa su u ime sadašnje momčadi kao izaslanici došli kapetan Srđan Andrić i Ante Vukušić. Pojavile su se i Uprave sva tri hrvatska kluba u kojima je Ivić ostavio duboki trag. Hajdukova na čelu s Hrvojem Malešom, Splitova na čelu s braćom Žužul, te Dinamova koju su predstavljala braća Mamić. Čelnici HNS-a, hrvatske reprezentacije, brojni bivši igrači Hajduka, navijači, došao je i Ćiro Blažević...

Svi su poželjeli odati posljednju počast čovjeku koji je stvarao povijest hrvatskog nogometa, a ponajviše povijest Hajduka. Pod njegovim vodstvom Hajduk je doživio renesansu, svoje najslavnije godine, a velike zasluge za ono što "bijeli" danas predstavljaju ima upravo šjor Ivan.

Sedam trofeja u pet godina osvojio je Hajduk pod vodstvom Tomislava Ivića. Osim Hajduka trenirao je najveće svjetske klubove. Osvajao je prvenstva i kupove u šest država, vodio četiri reprezentacije, proglašen je najuspješnijim trenerom svijeta.

Na koncu, jasno je da će ime Tomislava Ivića - "malog Napoleona" ostati zapisano u povijesti, kako domaćeg tako i europskog nogometa. Upravo to učinilo je šjor Ivana besmrtnim.