Posljednja prilika za BH nogomet

Današnja sjednica posljednja je prilika za Nogometni savez BiH kojem u slučaju neusvajanja izmjena Statuta prijeti automatska suspenzija od 1. travnja.

Naime, FIFA i UEFA već su donijele odluku o suspenziji NSBiH koja će uslijediti ako ne dođe do statutarnih promjena, odnosno ukidanja institucije Predsjedništva i uvođenja predsjednika Saveza.

Dosadašnji pregovori unutar saveza i s predstavnicima UEFA-e i FIFA-e nisu urodili plodom, a Nogometni savez RS-a na skupštini početkom marta jednoglasno je odbio prijedlog novog statuta NSBiH. Iz UEFA-e su nekoliko puta upozorili da će u slučaju neusvajanja statuta doći do automatske suspenzije, a isto je ponovio i član Izvršnog odbora UEFA-e Mirčea Sandu nakon utakmice s Rumunijom.

On je čestitao reprezentaciji BiH na pobjedi, ali i upozorio da bi joj to mogla biti posljednja utakmica u ovim kvalifikacijama. "U utorak je zadnja prilika Skupštini NSBiH da donese ispravnu odluku za nogomet i dozvoli vašim igračima, sudijama, trenerima, zvaničnicima i klubovima da nastave igrati međunarodni nogomet i okoriste se kroz dugotrajnu i značajnu administrativnu i finansijsku podršku FIFA-e i UEFA-e tokom zadnjih godina", poručio je Sandu.

rtvslon.ba