FOTO  Poslastica ipak za treće mjesto: HŠK Zrinjski i HNK Hajduk danas u Gabeli

Memorijal Andrija Anković, Gabela, Memorijal Andrija Anković, Andrija Anković, HŠK Zrinjski, NK GOŠK, NK GOŠK Gabela, HNK Hajduk, fk sutjeska

... Andrija Anković, danas će snage odmjeriti nogometaši aktualnog prvaka Bosne i Hercegovine HŠK Zrinjski i HNK Hajduk iz Splita. Mnogi su ovu utakmicu vidjeli u finalu ovoga turnira, ali su planove poremetili nogometaši Sutjeske iz Nikšića i domaćina GOŠK-a iz Gabele.

Jučer su turnir otvorili nogometaši Zrinjskog koji se nalaze trenutno na drugoj poziciji Premier lige Bosne i Hercegovine sa samo bodom manje od prvoplasiranog Željezničara i FK Sutjeske iz Nikšića trenutno prvoplasirana ekipa u Prvoj ligi Crne Gore.

Zrinjski je u prvom poluvremenu pokazao više od Sutjeske. Kontrolirao je igru, ali je izostala realizacija. Pokušavao je preko bokova, ali nije bilo igrača koji će pokušati postići pogodak, te se na odmor otišlo sa nepopularnim rezultatom 0:0. U drugom poluvremenu oba trenera su izvršila sve zamjene tako da su se na terenu našli sasvim drugi nogometaši od onih koji su počeli susret.  Nakon što su mnogi očekivali jedanaesterce u posljednjoj minuti utakmice Sustjeska postiže pogodak i slavi ulazak u finale.

U drugoj utakmici susreli su se nogometaši domaćina GOŠK-a i HNK Hajduk. Mnogi su već ranije otpisali GOŠK-a inače devetoplasiranu ekipu Premier lige Bosne i Hercegovine. Hajduk je krenuo sa igračima za koje trener Kopić očekuje da će imati nešto manju minutažu u prvenstvu.

Želja je postojala kod igrača Hajduka, ali ekipa GOŠK-a se pokazala kao čvrst protivnik. U prvom poluvremenu obje ekipe igrale su dobro, ali je izostala realizacija te se na odmor odlazi rezultatom 0:0. U drugo poluvrijeme Hajduk kreće čvršće i u namjeri da riješi pitanje pobjednika. Zanimljivo da se nogometaši GOŠK-a ne povlače već i oni kreću dosta ozbiljnije prema vrataru gostiju iz Splita.

Trener Kopić dvadesetak minuta prije kraja pravi nekoliko izmjena i u igru ubacuje igrače na koje ozbiljno računa u nastavku prvenstva. Ipak, GOŠK kreće prema golu Hajduka i postiže u kratkom periodu dva pogotka. Hajduk do kraja uspijeva tek ublažiti poraz i potvrditi utakmicu za treće mjesto.

Kao što smo na početku napisali mnogi su željeli i očekivali utakmicu HŠK Zrinjski i HNK Hajduk u finalu ovog memorijala, ali za poslasticu neće biti uskraćeni, jer će ove dvije ekipe igrati utakmicu za treće mjesto.

Utakmica je zakazana za 13:00 sati na stadionu GOŠK-a u Gabeli, a odmah iza iste, odigrat će se finalna utakmica u kojoj se sastaju nogometaši NK GOŠK-a i FK Sutjeske.

HERCEGOVINA.info