Poraz GOŠK-a od Slobode pod istragom?

Ova je informacija postala dostupnom kada je u medije procurio izvještaj delegata utakmice u Gabeli, Banjolučanina Čede Ševarike, koji je u svom delegatskom izvještaju naveo otvorenu sumnju u regularnost susreta, čiji bi ishod (4:1 za Slobodu) uvelike mogao utjecati na rasplet borbe za ostanak, u kojoj su Tuzlaci jedan od glavnih aktera.

 Prema onome što se moglo vidjeti na terenu uočeno je totalno nezalaganje domaćih igrača na ovoj utakmici. Također, ponašanje službenih predstavnika dva kluba bilo je sumnjivo, napisao je Ševarika, dodavši da mu je utakmica od samog početka djelovala čudnom. - Čekali smo da se donesu ljestve kako bi se navodno popravila mreža, iako je pomoćni sudac Siniša Janjić iz Bijeljine prije utakmice provjerio mrežu na spornom golu i utvrdio da je sve u najboljem redu, odnosno da postoje tehnički uvjeti da utakmica počne, dodaje Ševarika u svom izvještaju.

Kako će danas zasjedati Natjecateljska i Disciplinska komisija NS BiH, vjerojatno se nepotrebno više upuštati u spekulacije - tek ćemo vidjeti što će poduzeti u Krovnoj kući bh. nogometa. Inače, GOŠK se domaćim porazom i sam doveo u neugodnu poziciju - Gabeljani su sada trinaesti i bodovno su izjednačeni sa četrnaestom Slobodom. Gabeljani će u posljednje dvije utakmice prvenstva ugostiti Čelik i gostovati kod Veleža, dok će Sloboda ugostiti Velež, a u posljednjem kolu ići na noge prve momčad ispod 'kobne linije', Slavije.

Dnevni list