Policija poziva na fer navijanje uoči derbija Zrinjski-Velež

Policija poziva na fer navijanje uoči derbija Zrinjski-Velež
Iako je utakmica bila najavljena za ovu srijedu, rukovodstvo Veleža nije pristalo na taj termin pa je kao kompromisni datum odigravanja mostarskog gradskog derbija određen i prihvaćen 25. kolovoza.

Povodom predstojećeg gradskog derbija, koji se igra na stadionu pod „Bijelim brijegom“, načelnik Policijske uprave Mostar Dragan Jelonjić pozvao je navijače na fer i sportsko navijanje, bez izgreda, a koji su često obilježili susrete ova dva kluba i Mostar vraćale na prve stranice „crne kronike“, piše slobodna dalmacija.

-Aktivnosti vezane za gradski derbi između Zrinjskog i Veleža bit će slične onima koje smo i do sada poduzimali. Nekoliko dana prije utakmice prisutnost policije na ulicama će biti pojačano, a na sami dan odigravanja utakmice policija će vršiti aktivni nadzor.
Mostarskim policajcima potporu će pružiti i pripadnici policijskih uprava iz drugih gradova HNŽ-e, ali i drugih županija kako bi sigurnosna situacija bila na odgovarajućoj razini. Iako se još ne zna kakvo je stajalište navijača Veleža, odnosno ne zna se još da li će biti organiziran dolazak na utakmicu policija će biti spremna.

Individualan dolazak se nikome ne može zabraniti, ali za organizirani dolazak Veležovih navijača „Red Army“ još ništa se točno ne zna, jer navijači bojkotiraju utakmice Veleža.

M. Landeka