Policija posjeduje snimku koja otkriva tko je oslijepio policajca

Zagrebačka policija ima snimku na kojoj se jasno vidi lice zasad neidentificiranog huligana u trenutku kada baca zapaljeni topovski udar koji je policajcu Kristijanu Trokteru izbio oko.

U slučaju da postupak prepoznavanja, koji je u tijeku, ne bude išao uobičajenim putem, policija će snimku objaviti i zamoliti građane za pomoć. Napadaču za nanošenje teških ozljeda policajcu prijeti do pet godina zatvora.

Policiji su potrebna još dva dana kako bi identificirala sve izgrednike snimljene kamerama videonadzora. U pomoć su im priskočili i sami građani, koji su neke od huligana prepoznali na dosad objavljenim snimkama i fotografijama. Neki od njih na snimkama su prepoznali svoje susjede, te čak i rođake.

Policiji su navijači psovali "majke šugave i četničke", pjevali "ubij drotove, pasje skotove" i vrijeđali ih ostalim pogrdnim nazivima. Trgali su i bacali stolice, tukli i napadali policiju te poticali svoje 'kolege' da im se pridruže. Videosnimke su olakšale posao prepoznavanja kad su u pitanju već otprije poznati prijestupnici, no kad su u pitanju nepoznate osobe problem je veći.

Do ponedjeljka u 15 sati ukupno je 20 imena bilo na popisu onih koji će biti privedeni ili će za njima biti raspisane tjeralice, a uskoro će uslijediti i nova privođenja.

Prema pisanju Jutarnjeg lista, među podređenim zamjenicima i načelnicima odjela u PU zagrebačkoj govori se o "ratu do istrebljenja". Identificirani huligani bit će i kazneno progonjeni i prijeti im kazna od pet godina zatvora.

Mario Galić (29), bad blue boy iz Dubrave koji je u napadu na četvoricu policajaca prostrijeljen službenim policijskim pištoljem, stabilno je i nalazi se na intenzivnom liječenju u KBC-u Zagreb. I njemu prijeti kazna od pet godina zatvora.