Pogledajte pljačku stoljeća u režiji hrvatskog suca!

pogodak, Europska liga, kup uefa, Europska liga

Futsal reprezentacije Španjolske i Rusije su u četvrtfinalu EP-a u Mađarskoj odigrale su prvu, povijesnu utakmicu u knock-out fazi natjecanja koja je završila bez pogodaka te je pobjednik morao biti odlučen izvođenjem penala.

Nova nevjerojatna sudačka krađa dogodila se pri vodstvu Furije od 4:3 kada je Javi Rodriguez regularno zatresao mrežu, no slavlje Španjolaca prekinuli su splitski sudac Edi Šunjić i kolega mu Pascal Fritz, koji su odlučili da pogodak ipak nije postignut.

Splićanin je bijesnim Španjolcima objašnjavao da je lopta udarila u prečku i odbila se s vanjske strane gol-linije iako su svi ostali, pa čak i ruski malonogometaši vidjeli da se lopta zabila u mrežu. To se lijepo moglo vidjeti i na semaforu u dvorani, gdje se vrtjela usporena snimka, ali suci Šunjić i Fritz su bili neumoljivi.



"Ovo je bila pljačka stoljeća. To što su nam napravili ovi suci rijetko se viđa na nogometnim terenima. Zanima nas kako su se osjećali dok se u dvorani vrtjela snimka Rodriguezova udarca. Siguran sam da su i oni vidjeli da je pogodak, ali ga nisu htjeli priznati", lud je bio španjolski izbornik nakon utakmice.

Rodriguez je zbog protesta dobio i žuti karton, no ovaj put je, za razliku od nepravde u susretu Francuske i Irske, pravda ipak pobijedila jer je pri rezultatu 6:6 Fernandao bio precizan, dok je Timoščenkov promašio s bijele točke i omogućio Španjolskoj nastup u polufinalnom susretu protiv Češke.

net.hr