Pogledajte ljepoticu SP-a u režiji Messija i Higuaina!

Argentina je na krilima režisera Messija i trostrukog strijelca Higuaina razbila žilavu Južnu Koreju, koja je u jednom trenutku opasno prijetila Maradoninim igračima.

Argentina - Južna Koreja 4:1 (2:1)
Johannesburg. Soccer City. Sudac: Frank De Bleeckere (Belgija). Strijelci: 1:0 - Chu Young (17), 2:0 - Higuain (33), 2:1 - Chunng Yong (45+1), 3:1 - Higuain (76), 4:0 - Higuain (80).

ARGENTINA:
Romero - Jonas, Demichelis, Samuel, Heinze - Maxi Rodriguez, Mascherano, Di Maria - Messi, Tevez, Higuain.

JUŽNA KOREJA:
Sung Ryong - Beom Seok, Yong Hyung, Jung Soo, Young Pyo - Chung Yong, Sung Yueng, Ji Sung, Jung Wwoo, Ki Hun - Chu Young.
U jednoj od dosad najljepših utakmica SP-a Argentina je svladala Južnu Koreju sa 4:1 te tako izbila na vrh skupine B sa šest bodova.

Leo Messi, Carlos Tevez i društvo su od početka utakmice počeli plesti svoju mrežu, a prvi udarac prema protivničkom golu je u četvrtoj minuti uputio Angel Di Maria.

Barcelonin napadač i najbolji nogometaš svijeta je radio velike probleme protivničkoj obrani koja ga nije mogla uhvatiti, pa ga je udarala rukama i nogama, no sudac De Bleeckere je to odmah odlučio sasjeći korijenu i Ki Hunu pokazao žuti karton.

Pred naletima Argentine protivnik je prvi put popustio u 17. minuti kada je Messi ubacio centaršut s lijeve strane. Lopta je preletjela prvi red skakača, iznenadila Chu Yonga i od njegove se noge odbila u južnokorejsku mrežu.



Južna Koreja je prvi put pokušala zaprijetiti u 18. minuti, no lopta je otišla pored vrata, dok je u 28. minuti Tevez vrhunski izveo slobodan udarac, no njegova 'bomba' je otišla iznad grede.

Maradonine trupe su u 33. minuti povećale vodstvo nakon odlične akcije. Messi je odigrao za Rodrigueza koji je ubacio u suparnički šesnaesterac. Netko od argentinskih igrača glavom je prebacio loptu do usamljenog Higuaina, koji se naklonio i pogodio mrežu!



Brza akcija Gaučosa u 40. minuti umalo je urodila novim pogotkom. Higuain je probio stranu, a njegov ubačaj je vratar Južne Koreje odbio točno na nogu Di Marije. Novo pojačanje Reala je opalilo svom snagom, ali Sung Ryoung je paradom spasio svoja vrata, prenosi net.hr.

Minutu prije kraja prvoga dijela Messi je pokazao zašto je najbolji nogometaš današnjice. Projurio je kroz sredinu terena, okrenuo čak četvoricu čuvara i lobom pokušao zatresti mrežu, no od pogotka su ga dijelili milimetri.

U posljednjim trenucima prvoga poluvremena Demichelis je kardinalnom pogreškom dopustio protivniku da smanji prednost na 2:1.

Poigravao se pred svojim kaznenim prostorom i izgubio loptu od Chung Yonga, a južnokorejski nogometaš je s lakoćom pogodio praznu mrežu pored zbunjenog Romera za smanjenje zaostatka.



Početak nastavka je označio Messi novom prilikom, no ni ovaj put nije uspio naći put do mreže, dok su u 51. minuti Gaučosi izveli fenomenalnu akciju. U završnici je Tevez proigrao Di Mariju, koji je vratio u sredinu šesnaesterca za Higuaina, čiji je udarac sjajnom paradom opet skinuo južnokorejski vratar.

Južna Koreja je u 58. minuti promašila stopostotnu priliku kada je Ki Hun izašao sam pred Romera i pucao pokraj gola.



Argentina je na 3:1 povisila u 76. minuti nakon nove brze kontre argentinskog stroja, a 'režiser' akcije je bio Messi koji je poput brzog vlaka je projurio kroz obranu Južne Koreje. Prvi udarac mu je obranio suparnički vratar, drugi je završio u vratnici, a lopta se odbila do usamljenog Higuaina, koji ju je samo ubacio u mrežu.



Četiri minute kasnije Gaučosi su postavili konačan rezultat. Sve je opet odradio fantastični Messi koji je gurnuo loptu na bok za Di Mariju, koji je ubacio na glavu usamljenog Higuaina za njegov treći pogodak.

Argentina - Južna Koreja
Udarci: 22 - 13
Udarci izvan okvira: 11 - 11
Udarci u okvir: 11 - 2
Korneri: 6 - 2
Zaleđa: 4 - 0
Prekršaji: 19 - 19
Žuti kartoni: 3 - 2
Crveni kartoni: 0 - 0
Posjed lopte: 57 posto - 43 posto
Net.hr