FOTO/VIDEO  Pogledajte gdje će biti smješteni hrvatski nogometaši tijekom SP-a u Brazilu

Hrvatski nogometni savez, Niko Kovač, SP u Brazilu, smještaj reprezentacije Hrvatske, Tivoli Ecoresort
Hrvatski nogometni savez u srijedu je konačnim dogovorom sa Tivoli Ecoresortom uspješno okončao proceduru biranja kampa u kojem će tijekom nastupa na SP u Brazilu biti smještena reprezentacija Hrvatske.
»Momci će imati odličan smještaj i sjajne uvjete za rad tijekom boravka u Brazilu. Tivoli je naša želja od početka, hvala Savezu što je brzo reagirao. Drago mi je da smo rano riješili pitanje smještaja i to na ovako kvalitetan način, sada se možemo koncentrirati na planiranje priprema svjesni da ćemo u Brazilu imati idealne uvjete za rad«, kazao je izbornik Niko Kovač.

Tivoli Ecoresort luksuzni je hotelski kompleks s pet zvjezdica smješten pored ribarskog naselja Praia do Forte u regiji Bahia, 80-tak kilometara udaljen od Salvadora i 50-tak minuta od zračne luke Luis Eduardo Magalhaes iz koje će reprezentacija putovati na utakmice u Sao Paulo (1500 km), Manaus (2688 km) i Recife (705 km). Trening igralište udaljeno je tri minute vožnje, a reprezentativci će u hotelu imati vrhunske uvjete, od smještaja do izbora aktivnosti u slobodno vrijeme. Uz vrhunski smještaj, Tivoli je zadovoljio želje stručnog stožera u smislu zemljopisne lokacije i klimatskih uvjeta, objavljeno je na internetskom portalu HNS-a.Tivoli je od početka bio prvi izbor stručnog stožera na čelu s izbornikom Nikom Kovačem, a rukovodstvo Saveza promptno je reagiralo i rezerviralo ovaj kompleks prije drugih zainteresiranih saveza. Za Tivoli Ecoresort bili su zainteresirani i Nijemci, Francuzi te Grci. No, HNS je Tivoli izabrao kao svoju prvu opciju, a ne drugu ili treću, pa je Hrvatska, po Fifinoj proceduri, time stekla prednost i dobila je najbolje od ponuđenog.

»Znam iz igračkog iskustva koliko je važno imati kvalitetan smještaj tijekom velikih natjecanja, pa smo zato htjeli izborniku Kovaču i reprezentaciji izaći u susret rezerviranjem jednog od najboljih kampova u Brazilu. Siguran sam da smo izborom Tivolija ispunili jedan od važnih preduvjeta za dobar nastup i rezultat reprezentacije na Svjetskom prvenstvu«, komentirao je dogovor s Tivolijem predsjednik HNS-a Davor Šuker.

»Nakon inspekcije kampova u kojoj smo bili tijekom boravka u Brazilu, nismo niti u jednom trenutku dvojili da je Tivoli idealan izbor za Hrvatsku i drago nam je što smo se s ljubaznim domaćinima brzo i efikasno dogovorili oko svih detalja. Time smo riješili jednu važnu stavku u planiranju priprema, a nastavit ćemo biti maksimalna potpora izborniku i stožeru u tehničkom, logističkom i administrativnom aspektu pripremanja za nastup na Svjetskom prvenstvu«, izjavio je izvršni predsjednik HNS-a Damir Vrbanović.

Hina