PODJELA BODOVA Borac i Željo remizirali u Banja Luci

FK Željezničar, FK Borac Banja Luka, bh premijer liga

Jedan od derbija kola odigran je na Gradskom stadionu. Sadržajna utakmica ispunila jeočekivanja, pa su svi prisutni na stadionu, a i oni pored malih ekrana mogli uživati u kvalitetnoj nogometnoj predstavi u kojoj na kraju nije bilo pobjednika.

Uloga favorita pripala je očekivano Borcu, no Željezničar je bio bolji u prvih 45 minuta. U 10. minuti mladi Gasal je dobrim udarcem "zagrijao" Pavlovića, a na drugoj strani minutu kasnije Kulašin je loše zahvatio loptu.

"Nakon toga novi pokušaj Gasala, koji ovaj put šutira pored gola. U 18. minuti opasno je bilo pred golom Borca, no Crnčević je u zadnji čas izblokiran, a nakon toga i udarac Subašića", piše sportsport.ba

U prvih pola sata bilježimo i povredu Zdunića, koji je dobio udarac laktom u glavu, no igrač domaćih se izvukao bez opomene. Morao je napustiti teren, umjesto njega je ušao Bekrić, a u 33. minuti gosti dolaze do vodstva. Subašić je tukao iskosa s lijeve strane, Pavlović kratko odbio, a Bojo loptu poslao u mrežu Banjolučana.

Umalo da gosti iz Sarajeva povedu s 2:0 u 39. minuti. Bekrić je kratko dodao do Mekića iz kornera, ovaj snažno pucao i pogodio prečku. U završnici prvog dijela žestok pritisak Borca, koji dolazi do izjednačenja.

Stojan Vranješ je pokazao još jednom kakav je majstor, te je postigao jako lijep gol kojim su se stvari vratile na početak.

U nastavku su i jedni i drugi pokušavali doći do pobjede, pa smo gledali otvorenu utakmicu s tim da je Borac bio više orijentiran prema naprijed, dok je Željezničar najprije želio sačuvati svoj gol, ali je iz kontri čekao svoju šansu.

U 63. minuti je Ćorić sjajno centrirao, Vranješ bio potpuno sam, ali je slabo loptu zahvatio glavom. Dvadesetak minuta prije kraja zicer za rezervistu Lukića, ali je s ruba peterca pucao preko gola gostiju. Nedugo nakon toga Jovanović je nakon ubačaja Zakarića glavom pucao preko gola.

Uzvratio je Željezničar preko Mekića, koji dobro šutira u 78. minuti, ali je obranio Pavlović. Mogli su gosti i do pobjede, pošto je Mekić imao izglednu šansu u 81. minuti, ali je šutirao preko gola.

Ostalo je 1:1, a ovim bodom sigurno će biti zadovoljniji gosti iz Sarajeva. Slijedi reprezentativna pauza, nakon čega će Borac sredinom listopada gostovati u Trebinju kod Leotara, dok će Željezničar ugostiti Tuzla City.