Početak priprema kroji poplava

Obilne kiše koje ovih dana padaju u Hercegovini u potpunosti su preplavile trening kamp Musa-Karačić, na kojem Širokobriježani trebaju obaviti najveći dio priprema. Tek nekih tjedan dana radit će se izvan Širokog, vjerojatno u Makarskoj. Naravno, šef struke jesenskih prvaka zabrinut je za uvjete rada koji su daleko od idealnih, no kako je poručio, odstupanja od plana neće biti.

- Mi ćemo prozivku obaviti, krećemo kako je planirano, rekao je.

Prozivku će na stadionu Pecara obaviti u 10 sati, a zatim će ovisno o stanju terena u kampu na Mostarskom blatu krenuti s radom. Stanje se jučer u odnosu na nekoliko prethodnih dana normaliziralo, no još nije sigurno hoće li biti štete, odnosno hoće li igrači moći na jedan od tri terena.

Kasne Wagner, Marić i novi Argentinac - Razina vode je u nedjelju pala. Glavni teren s pravom travom nije poplavljen, dok su pomoćni i onaj s umjetnom i dalje pod vodom. Vjerujemo da na umjetnom travnjaku ne bi trebalo biti oštećenja, jer bi se površina, nakon što se voda povuče, trebala samo vratiti na mjesto, kazao nam je šef struke Širokobriježana, koji i u najgorem slučaju ima rezervni plan.

- Vjerujem da će se stanje u sljedeća tri dana popraviti, a ako to i ne bude slučaj, Široki ima dvoranu, teretanu, trim staze. Plan će se značajnije promijeniti tek ako neupotrebljivost terena potraje.

Karačić je jučer ujutro najavio još jedan poslijepodnevni obilazak kampa kako bi mogao isplanirati program nakon današnje prozivke na kojoj bi se, kako stvari stoje, trebala pojaviti većina igračkog kadra.

Na današnjem popisu naći će se jedno novo ime, mladi defanzivni veznjak Luciano Xavier Lisboa, koji je na Pecaru stigao u petak, a u sljedećih nekoliko dana stiže još jedan novak - moguće pojačanje, argentinski ofenzivni veznjak Refuerzo Hugo Martin Asencio. Na prozivci neće biti još starosjeditelja Wagnera, koji će zakasniti nekoliko dana, te vratara Nikole Marića, koji će se treninzima priključiti za nekih tjedan dana - trenutačno se oporavlja od operacije trbušnog zida.

Četvorica na posudbu

Već je odlučeno da će pet mladih igrača na posudbu - Mario Pinjuh i Tomislav Tomić će u GOŠK, Stipe Miloš i Antonio Soldo u Imotski, dok će Dino Ćorić ipak ostati s prvim timom, budući da je odlaskom Križanovića pozicija desnog beka ostala samo na Brazilcu Diogu.

Kad se sve zbroji i oduzme, zajedno s dva nova Južnoamerikanca raspoloživi igrački kadar trenera Karačića brojat će 25 igrača, a brojka bi se mogla popeti samo ukoliko do kraja prijelaznog roka iskoči povoljna prilika za dovođenjem igrača koji bi bio istinsko pojačanje.

Sedam utakmica

Široki bi u pripremama trebao odigrati sedam utakmica, a moguće je da uskoči još možda jedan termin. Za tri termina još se traže protivnici, a na 11. Šuškovom memorijalu igrat će se dvije utakmice, ždrijeb će odlučiti s kim, a mogući protivnici su Cibalia, Vukovar, te po prvi puta Međimurje.

30. siječnja -

od 5. do 7. veljače 11. Šuškov memorijal
(sudionici Međimurje, Cibalia i Vukovar)

10. veljače -
13. veljače Šibenik
16. veljače Lučko
20. veljače -

Piše: Slaven Nikšić