Počelo Svjetsko prvenstvo u judou: Mostarac Petar Zadro sutra izlazi na borilište

Petar Zadro
Petar Zadro

... osam natjecatelja, koji će u snažnoj konkurenciji judaša s pet kontinenata i 125 zemalja svijeta pokušati doći do odličja.

Najviše se očekuje od bronzane s europskog prvenstva i druge na svjetskoj rang listi - Larise Cerić, koja nastupa u kategoriji +78 kilograma. Cerić je u prvom kolu kao nositeljica slobodna, dok će u borbi za četvrtfinale odmjeriti snage s boljim iz duela između Turkinje Kara Kubre i Amerikanke Nine Cutro.

U muškoj konkurenciji mnogo se očekuje od Haruna Sadikovića, petog s prvenstva Europe u kategoriji +100 kg, koji će se u prvom kolu boriti protiv Bjelorusa Aliaksandra Vakhaviaka.

Srebrena sa Olimpijskih igara mladih Aleksandra Samardžić u kategoriji -70 kg u drugom kolu će se boriti protiv natjecateljice iz Kenije Dianah Kane.

U kategoriji - 100 kg Ibro Miladin će se u prvom kolu boriti protiv Joakima Dvarbya iz Švedske. Rijad Dedeić i Toni Miletić nastupaju u kategoriji - 90 kg. Dedeić će odmjeriti snage s Uzbekistancem Shakhzodbekom Sabirovim, a Miletić s Gruzijcem Ushangijem Margianijem.

Nikola Boljanović u drugom kolu kategorije - 73 kg borit će se protiv Albanca Jona Vrenozija.

Prvi nastup od reprezentativaca BiH sutra će imati Petar Zadro u kategoriji - 66 kg, a njega u drugom kolu očekuje borba s bjeloruskim natjecateljem Dzmitryjem Minkuom. Mostarac Petar Zadro član mostarske Borse ove godine je osvojio Europski kup!