Pletikosi otvorena vrata Tottenhama!

Stipe Pletikosa, Stipe Pletikosa, Stipe Pletikosa, oproštaj, Vatreni

Podsjećamo, vratar moskovskog Spartaka prošlog ljeta nije mogao realizirati predugovor koji je potpisao s londonskim klubom; Splićanin je potrgao križni ligament koljena baš na dan kad je trebao doputovati u London i postati član londonskog kluba.

Pletikosa je, ipak, zadržao kontakte s menadžerom Harryjem Redknappom, te je ove zime dva puta otišao u London na pregled i kontrolu kod liječnika Spursa. Budući da je još uvijek ozlijeđen, nije postojala mogućnost da već ove zime postane suigrač Luki Modriću, Niki Kranjčaru i Vedranu Ćorluki, iako su postojale špekulacije i o tome.

No, budući da Redknapp ove zime nije uspio dovesti niti jednog od tri vratara koje je planirao angažirati, a radi se o Bosancu Asmiru Begoviću, koji je nedavno prešao iz Portsmoutha u Stoke, te o Watfordovom Scottu Loachu odnosno Coventryjevom Keirenu Westwoodu, Pletikosi su otvorena vrata za dolazak na White Hart Lane sljedećeg ljeta, piše Morning Star. Pogotovo nakon što su testiranja u Njemačkoj kod kirurga Hansa Jürgena Eichhorna pokazala da splitskom vrataru na putu oporavka više neće biti potreban nikakav operativni zahvat, odnosno da ne postoje zapreke na putu povratka. Treninzima punog intetnziteta trebao bi se vratiti za tri do četiri tjedna.

"Nažalost, nije bilo realno očekivati realizaciju mog transfera u Tottenham već ove zime. Dogovorili smo se da ćemo obnoviti pregovore prije ljetnog prijelaznog roka. Nadam se da ću ovoga puta biti bolje sreće prilikom dolaska u Englesku", prenosi Pletikosinu izjavu Morning Star.

"Tottenham je pokazao veliki respekt prema meni. Stoga nemam riječi kojima bih se zahvalio gospodinu Redknapu i njegovim suigračima na pažnji koju su mi ukazali. Nogometašima to jako puno znači, pogotovo kada su ozlijeđeni", dodao je Pletikosa.

Tekst: M.Č. / Totalsport