Pletikosa u Hajduk, Tudor u Primorac iz Stobreča

naš hajduk, doli udruga Naš Hajduk, Hajduk, Stipe Pletikosa, Igor Tudor, Hajduk

Evo i jedne zanimljivosti iz dječjeg nogometa: Franko Pletikosa nakon tri godine treniranja u Uniona/Primorca prelazi u Hajduk. Radi se o talentiranom vrataru, sinu proslavljenog Stipe Pletikose, koji još uvijek brani u Ligi početnika, a u nastavku prvenstva će prvi put obući bijeli dres.

U Primorca će 'ruku u vatru' staviti i za Roka Tudora, sina također bivšeg reprezentativca Igora Tudora. On je već pionir, igra stopera, trener mu je Luka Vučko, a dio je generacije za koju u Primorca vjeruju da će izbaciti dosta prvoligaških igrača. Uglavnom, Pletikosa prelazi u Hajduk, a Tudor mlađi ostaje u Stobreču.

Iako je u ovoj fazi prerano za bilo kakve prognoze, svakako je zanimljivo notirati određene situacije. Par godina nakon osnivanja liga početnika je za prvo mjesto igrao Nikola Vlašić protiv Nikole Mora, a i kasnije su iz tog inkubatora izlazili brojni igrači. Mnogi od njih su baš u toj dobi napuštali matične klubove, da bi kasnije, nakon potpune afirmacije, svaki taj detalj opet bio bitan, ali ovoga puta za biografiju, javlja dalmatinskiportal.hr.