Plemići u susretu sa Sarajevom najtanji u vezi

HŠK Zrinjski, HŠK Zrinjski
Najviše rotiranja bilo je u veznom redu koji je u svakoj utakmici izgledao drukčije, ali Musa kao da je predvidio što čeka njegovu momčad kada krene borba za bodove. Tako je protiv Veleža izvan kombinacija ostao kartonirani Mario Ivanković, protiv Čelika iz poznatih razloga nije bilo Fenana Salčinovića, dok protiv Slavije nije bilo ni Ivankovića ni Salčinovića. A protiv Sarajeva će konkurencija u veznom redu biti još tanja, budući da osim dvojice spomenutih neće biti ni kartoniranog Nemanje Stjepanovića.
- Nećemo morati improvizirati, ali činjenica je da ćemo biti oslabljeni. Uoči starta govorilo se da je najveća gužva u veznom redu, a sada smo, nakon samo tri kola, u sredini terena najtanji, govori Musa. S obzirom da su Ivanković i Salčinović već preskočili dvije od prethodne tri utakmice, bit će najzanimljivije vidjeti koga će Musa staviti umjesto Stjepanovića. Logika kaže Vlado Zadro, ali čini se da Musa uz Samira Duru ipak preferira igrača sklonijeg defanzivnijim zadaćama. Dragan Jović nerijetko je koristio Marina Aničića, ali Musa kaže da je najbliži da zamijeni Stjepanovića - Toni Markić.
- Pred nama je još nekoliko treninga, isprobat ćemo nekoliko varijanti i odlučiti se za najbolju. Aničić igra vrlo dobro u zadnjoj liniji i ne želim ga micati s pozicije središnjeg braniča, dok je Markić na toj poziciji već igrao, kako u dresu Borca, tako i u dresu Širokog Brijega. Zadro? Naravno da je i on jedan od kandidata, dodao je Musa.

Vraćaju se Džidić i Aničić

Za razliku od utakmice protiv Sarajeva u kojoj će najveći problem biti kako sastaviti vezni red, protiv Slavije je, podsjećamo, najveći problem bila zadnja linija. Naime, zbog izostanka kartoniranih Damira Džidića i Marina Aničića, ali i činjenice da su otpali Mario Ivanković i Hrvoje Miličević, u Istočnom Sarajevu zadnju liniju su činili Marko Popović, Toni Markić, Pero Stojkić i Toni Gagro.

dnevni list