Plemići složni: Ždrijeb nas je malo pomazio, ali respektiramo protivnika

Volja ždrijeba je Zrinjskom u prvom pretkolu dala momčad Santa Coloma iz Andore, a ako je Plemići prođu, u što niko ne sumnja, u drugom pretkolu ide se na na boljeg iz meča Astane iz Kazakstana i predstavnika Bugarske koji još nije poznat.

Evo što su za naš portal HERCEGOVINA.info rekli neki od nogometaša Zrinjskog kada su saznali ime protivnika:

Pero Stojkić: Naravno da smo zadovoljni ždrijebom kao i svi navijači. Cilj je izbriti prolaz u 2. kolo gdje nas čekaju malo jači protivnici, ali i sa njima se možemo nositi. Dat ćemo sve od sebe da prođemo što dalje, mislim da se dobro radi na pripremama i da ćemo biti spremni za takav cilj.

Nikola Vasilj: Mislim da je ždrijeb za nas dosta povoljan, moramo se sada skoncentrirati na prvu utakmicu i odraditi što se od nas očekuje, ali nikako ne smijemo podcijeniti bilo koju ekipu.

Anto Radeljić: Ždrijeb nas je pomazio i uz dobar rad ba pripremama nadamo se lakšem prolazku u 2. pretkolo Europske lige.

Ivan Crnov: Ždrijeb nas je "pomazio" ali respektiramo svaku momčad i nadam se prolasku!

Nebojša Popović: Mislim da nas je ždrijeb u jednu ruku malo pomazio, ali respektiramo protivnika.Danas svatko igra nogomet, ne mislim da će biti lagano, ali se nadam i vjerujem prolazu u 2 pretkolo.

Pomoćni trener Mario Maka Ivanković: Danas smo svi skupa pratili izvlačenje na internetu. Kada smo dobili onih pet određenih protivnika nije nam bilo drago s obzirom da smo mogli dobiti predstavnike Slovenije, Katahstana i Armenije. Mislim da smo imali sreće, pa mogu reći u izvlačenju za oba kruga. Mi smo favoriti u ovom prvom krugu i trebamo ući maksimalno u utakmicu i pobjediti, a onda mislim da smo imali sreće i u ždrijebanju za drugo pretkolo i da možemo proći i tu prepreku. Protivnik u prvom pretkolu nam nije atraktivan, treba ga proći i onda se dobro pripremiti za slijedeće predkolo.

Za izjavu smo zamolili i dopredsjednika Zrinjskog Davora Martinovića koji nam je rekao:

Imali smo sreće u izvlaćenju za prvo pretkolo i definitivno moramo proći u dalje natjecanje i tu nema nikakvih dilema. U drugom pretkolu postoje opcije da opet idemo u Kazahstan, jer prema određenim pravilnicima UEFE predviđeno da u ovakvim slučajevima kao što je u Bugarskoj bude diskvalifikacija, te da Aatan uđe bez borbe u drugo pretkolo.  Sa sportskog stanovišta to bi bilo dobro jer su oni slabiji protivnik od Bugara, dok bi sa aspekta putovanja to bilo malo teže. Kada bi svladali tu prepreku to bi bio prodor u treće pretkoko Europske lige i velika prilika da se ponovi slučaj kada je Zrinjski već igrao u trećem pretkolu sa Odenseom. Uglavnom idemo kolo po kolo, pa ćemo vidjeti gdje smo i što smo.

HERCEGOVINA.info