Plemići neporaženi u Utrechtu

Plemići neporaženi u Utrechtu

Nogometaši HŠK Zrinjski gostovali su danas u nizozemskom Utrechtu kod istoimenog kluba u okviru II. kola kvalifikacija za UEFA Europa League. Bila je to prva utakmica u kojoj su domaći slovili za velike favorite, dok su se Plemići nadali što boljem rezultatu pred uzvratnu utakmicu u Mostaru.

U Utrechtu je danas vladala prava tropska klima, a živa na termometru se penjala i do 37. stupnjeva.  

Utakmica je privukla oko 14.000 gledatelja, a na stadionu je bila i poveća grupa Ultrasa koja je bodrila Plemiće.

Trener Vukas na teren je poslao slijedeću momčad: Brkić, Kadušić, Jakovljević( Gojković), Barbarić, Ragušević, Rustemović, Šovšić, Čirjak, Tičinović (Mandić), Govedarica i Hadžić(Lendrić).

Domaći su nastupili u sastavu: Jensen, Klaiber, Bergstrom, Janssen, Guwara, Maher, Van De Streek, Gustafson, Černy, Kerk, Lonwijk.

Domaći su bolje stajali na terenu na početku utakmice. Imao je Utrecht i nekoliko prigoda, ali do pogotka je došao Zrinjski preko Govedarice u 34. minuti.

Do kraja prvog dijela domaći su pokušali iznuditi kazneni udarac u par navrara, ali sudac nije nasjeo na provokacije. U sadačkoj nadoknadi Brkić spašava Zrinjski nakon šuta Lonwijka. Na odmor se otišlo rezultatom 0:1.

Domaći su u drugom dijelu zaigrali otvorenije, ali su prave prigode prvi imali Plemići i to preko Čirjaka, pa zatim i preko Rustemovića. Domaći poravnavaju u 60. minuti, a strijelac je Kerk, U nastavku susreta domaćin je imao inicijativu, i nekoliko dobrh prigoda, ali Brkić je danas bio sjajan na vratima Zrinjskog.

Utakmica je završila rezultatom 1:1 i to otvara mogućnost Zrinjskom da u uzvratu izbori prolaz u dalje natjecanje.

Foto: Utrecht Facebook