Plemić protiv Plemića: Meša dočekuje Tomu

Zrinjski-Radnik
Snage će na Ljudskom vrtu u Mariboru odmjeriti domaći Maribor, ovogodišnji sudionik skupne faze Lige prvaka, te vodeći sastav lige ljubljanska Olimpija. Puno poveznica s ovim derbijem na neki način ima Zrinjski.

Meša dočekuje Tomu

Maribor je mostarski klub izbacio na putu prema skupnoj fazi Lige prvaka, a u toj momčadi dobro igra nekadašnji prvi topnik Zrinjskog, napadač Jasmin Mešanović. Na drugoj strani će se naći Tomislav Tomić ponajbolji nogometaš koji je nosio dres Zrinjskog zadnjih godina. Mešanović i Tomić ljetos su napustili Zrinjski. Tomić se u Olimpiji nametnuo kao jedan od nositelja igre.

- Prije smo igrali u formaciji 4-2-3-1 u kojoj sam ja bio jedan od dva zadnja vezna. Sada igramo 4-1-4-1 gdje igram na mjestu zadnjeg veznog. Do sada sam počeo gotovo sve utakmice i mogu biti zadovoljan. Osjetio sam pozitivne reakcije trenera i vodećih ljudi u klubu, a ove godine postižemo dobre rezultate i zasluženo smo na vrhu, kazao nam je na početku razgovora Tomislav Tomić, veznjak Olimpije. Bišćanova momčad može prekinuti dominaciju Maribora. Pokazali su to i prošli vikend u Kupu pobjedom od 3:0. Iako Tomić na toj utakmici nije bio među strijelcima ili asistentima, tamošnji mediji su ga označili kao jednog od najboljih igrača.

- Atmosfera u klubu i među navijačima je jako dobra, a puno ju je popravila i ova pobjeda u Kupu protiv Maribora. Ipak, danas se igra novi derbi. Susreti Olimpije i Maribora su ono najbolje što može ponuditi slovenska liga - dodao je Tomić. Tomić tvrdi kako igračke razlike između slovenske i Premijer lige nisu baš drastične, ali kako su na nekim poljima jako izražene, posebno u financijskom smislu.

Razlika u uvjetima

- U Premijer ligi BiH sigurno postoje igrači koji bi mogli dobro pojačati i najbolje slovenske klubove. U Sloveniji se igra malo brže nego u BiH, a tako nešto je i lakše s obzirom na bolje travnjake. Inače, ovdje su igračima na raspolaganju znatno bolji uvjeti, posebno u boljim klubovima poput našeg ili Maribora. Naš stadion Stožice je odličan, pravi je gušt igrati na njemu. U Sloveniji je najgori travnjak na razini onih najboljih u BiH. Klubovi su stabilni. Neki solidan ugovor u najboljim klubovima lige igraču godišnje može donijeti oko 100.000 eura. Najbolje plaćeni igrači lige navodno zarađuju i dvostruko više. U klubu kakav je moja Olimpija sve je odlično posloženo. Ako se još izuzme Maribor, u ostalim klubovima ima nešto manje ukupne kvalitete, ali cjelokupna nogometna slika znatno je bolja nego u BiH, zaključio je Tomić.

Vecernji list