PL BiH: Zrinjski domaćin Širokom, Tuzla City Željezničaru

Zrinjski, Renato Gojković, Zrinjski, Široki Brijeg

Domaće prvenstvo se nastavlja u subotu i nedjelju kada su na programu susreti 11. kola PL BiH. Očekuje nas nekoliko zanimljivih susreta, a oči javnosti biti će uprte u Mostar gdje Zrinjski dočekuje Široki, te u Tuzlu gdje će Tuzla City ugostiti Željezničar.

29.09.19. 16:00 FK Borac - FK Velež
29.09.19. 16:00 FK Mladost Doboj Kakanj - FK Sarajevo
28.09.19. 19:00 NK Čelik - FK Sloboda
29.09.19. 16:00 HŠK Zrinjski - NK Široki Brijeg
28.09.19. 16:00 FK Zvijezda - 09 - FK Radnik Bijeljina
28.09.19. 16:00 FK Tuzla City - FK Željezničar

FK Borac - FK Velež

Borac ove sezone igra po principu toplo-hladno. Znali su nogometaši Borca otkinuti bodove na teškim gostovanjima, ali znali su i razočarati svoje navijače. Utakmica protiv Veleža prilika im je za popravak situacije. Pobjeda bi ih odlijepila od svojih subotnjih rivala, te bi im donijela mir u nastavku prvenstva. S druge strane Velež u posljednje vrijeme igra dobro, te u Banja Luku stižu na krilima velike pobjede nad Tuzla Cityem. Sve u svemu zanimljiva i neizvjesna utakmica u kojoj su moguća sva tri znaka. Sudi Elvis Mujić iz Banovića, a prijenos je na Arenesport.

FK Mladost Doboj Kakanj - FK Sarajevo

Zanimljiv susret čeka nas i u Doboju kod Kaknja gdje Mladost dočekuje aktualne prvake FK Sarajevo. Domaći su u prošlom kolu bili na mali koračić od osvajanja boda na Širokom, ali su poklekli u sudačkoj nadoknadi. Za mir u kući trebaju im domaći bodovi, a Sarajevo im stiže u možda i u najneugodnijem trenutku. Sarajevo također ne igra onako kako se očekuje od aktualnog prvaka, a za ostanak u vrhu ljestvice treba im pobjeda kod Mladosti. Za očekivati je otvorenu utakmicu u kojoj ipak malu prednost dajemo Sarajevu, ali s Mladosti se nikada ne zna, tako da neće biti iznenađenje ako bod(ovi) ostanu u Doboju kod Kaknja. Sudi Luka Bilbija iz Prijedora. Utakmicu će prenositi Moja TV.

NK Čelik - FK Sloboda

Čelik i Sloboda odmjerit će snage na Bilinom polju u trenutku kada su obadva tima u seriji loših rezultata. Čelik je izgubio dvije zadnje utakmice, ispao je i iz Kupa BiH, te ima imperativ pobjede u ovom susretu. Sloboda je također poražena u dvije zadnje utakmice, a s obzirom na to da igrači nemaju nikakvih primanja čudo je i da se natječu u ligi. Čelik je favorit u ovom susretu, ali pobjeda neće doći samo od sebe. Sudi Irfan Peljto iz Sarajeva, a susret možete pratiti na Moja TV.

HŠK Zrinjski - NK Široki Brijeg

Hercegovački derbi je poslastica za navijače u Mostaru i diljem regije. Trenutno je Zrinjski u puno boljoj formi i Plemići će uz pomoć svojih navijača tražiti pobjedu u ovom susretu. Široki se još uvijek traži i nakon lošeg starta očekuju bijeg s dna ljestvice. Kako Zrinjski nije protivnik za "čupanje" momčad s Pecare morat će se dobro potruditi da dođe do pozitivnog rezultata. Iako u ovakvim utakmicama nema favorita prednost dajemo Zrinjskom. Sudac je Haris Kaljanac. Susret će prenositi BHT 1.

FK Zvijezda - 09 - FK Radnik Bijeljina

Susjedski derbi u Ugljeviku igraju Zvijezda 09 i Radnik iz Bijeljine. Domaći su jednom nogom u nižem rangu, dok Radnik igra dobro ove sezone. Pobjeda Radnika ne bi trebala doći u pitanje. Sudi Admir Šehović iz Sarajeva.

FK Tuzla City - FK Željezničar

Derbi kola nas čeka u Tuzli gdje Tuzla City dočekuje Željezničara. Domaći su zadnje kolo izgubili od Veleža i prepustili su vrh ljestvice svom nedjeljnom protivniku. U slučaju pobjede to bi se ponovo okrenulo u korist Tuzla Citya. Željezničar također računa na bodove s ove utakmice kako bi ostali na vrhu, pa će to biti jedna zanimljiva utakmica koja nekako miriše na neodlučen rezultat. Pravdu će dijeliti Zoran Grbić iz Prijedora, a susret će prenositi Moja TV.

Rezultati by SofaScore