Pismo iz Mostara Davoru Šukeru

Ovo pismo ti piše čovjek koji je kao mladić ludovao za svakim  tvojim potezom. Još i danas mi se u glavi vrte slike  tvojih pogodaka koje se si postigao za našu reprezentaciju. Na SP u Francuskoj si nas učinio ponosnom nacijom, a sam si postao idol svih generacija Hrvata zaljubljenih u nogomet. Nema sumnje da si igrajući za Vatrene  osigurao svoje ime u nogometnoj povijesti. Svojim igrama i pogodcima si to svakako i zaslužio.

Ovdje u Hercegovini kada narod nekoga zavoli onda ga voli iskreno do kraja života. Isto je tako sa onim koga zamrze. Onaj koga Hercegovci zamrze taj je vječno izbrisan iz njihovih života. To se desilo upravo vama „dragi" Davore. Svojim egoizmom od najvećih prijatelja koji ste imali napravili ste sebi neprijatelje. Poznato je da ste od prvog dana bili protiv dolaska reprezentacije u Hercegovinu, a kada to niste uspjeli spriječili izlobirali ste kod UEFE da se utakmice reprezentacije sa HŠK Zrinjskim zabrani.

Zahvaljujući gospdinu i velikom čovjeku Igoru Štimcu Mostar je ipak vidio reprezentaciju, a kolika je to ljubav vidjelo se na otvorenom treningu pred popunjenim stadionom. Naš Igor je zaradio ovacije navijača, a da si kojim slučajem ti Davore Šuker došao na taj trening bili bio bi izviždani kao rijetko tko prije tebe na stadionu pod Bijelim Brijegom.

Iz samo tebi poznatih razloga ukrao si Mostaru i Hercegovini nogometni spektakl na koji bi došlo preko 25.000 ljudi. Ukrao si djeci iz Mostara i Hercegovine mogućnost da vide na djelu svoje ljubimce, a navijačima Zrinjskog uskratio si utakmicu koja bi ostala zapisana u povijesti. Davore Šukeru ti nisi morao biti za odigravanje utakmice u Mostaru, a još više nisi  morao biti ni protiv nje. Na kraju nisi dobio ništa, a  izgubio si puno toga. Svi mi koji smo te cijenili i poštovali kao nogometnu legendu zahvaljujući  tvom egoizmu zaboravit ćemo tvoje nogometno umijeće i pogotke za najdražu reprezentaciju. Od sada ćemo te pamtiti kao čovjeka koji je našem gradu i regiji ukrao spektakl.

PS. Iako si  najavio ne  moraš dolaziti u Hercegovinu, ovamo nisi dobodošao. Sasvim sigurno su ti otvorena vrata onih koji su skupa sa tobom radili na zabrani utakmice, i otvorena su ti vrata njihovog grada gdje se pale i brane hrvatske zastave.

HERCEGOVINA.info