Pismo Igoru Štimcu iz Mostara

Upravo zahvaljujući Vama osjećali smo se ponosno kao onih dana kada se stvarala neovisna Lijepa naša, i kada nas nisu djelili na ove ili one.

Danas kada su nas svi ostavili na milost i nemilost Vi ste taj koji nam je ulio nadu da to neće biti vječno tako. Znali smo dobro sa kakvim ste se pritiskom suočili kada ste odlučili dovesti reprezentaciju u Hercegovinu, ali smo istodobno znali da ćete ustrajati u svojoj namjeri. Vi dobro znate da se nikakva granica ne može ispriječiti između nas i naše reprezentacije, kao ni između Hercegovine i Hrvatske. Lijepo kaže pjesma našeg veliko pjevača i domoljuba Jedna duša, a nas dvoje.

Znate i to da mi nismo nikada ni ostavljali svoju reprezentaciju. Nama je svejedno gdje se igraju utakmice naših Vatrenih i mi ćemo na svakom koraku kugle zemaljske biti uz svoju reprezentaciju.

Nadam se da smo to pokazali i na otvorenom treningu u Mostaru kojim ste nas počastili. Iskreno nam je žao što je tamo netko pokvario najavljeni spektakl i utakmicu sa našim Zrinjskim, ali sada smo više nego ikada uvjereniji da će sa ta utakmica odigrati u bliskoj budućnosti. Isto tako smo uvjereni da ćete odvesti reprezentaciju u Brazil, i da ćete tamo napraviti rezultat sličan onome kada ste igrali za Vatrene u Francuskoj. Vi ste gospodine Štimac veliki čovjek, i to ste bezbroj puta dokazali, a to je Vaša i naša Hercegovina oduvijek znala. Krunica u Vašoj ruci dovoljno nam govori da ste čvrsto na putu ljubavi, vjere i domovine.

Ja ne trebam više ništa o Vama pisati, svojim postupcima Vi pišete najljepšu povijest u svijetu nogometa kod Hrvata. Nažalost mali Slavko neće moći sa Vama u Brazil, ali će zato u svojoj sobi u domu Svete obitelji u dresu Ivice Olića, te u kapi i šalu koji ste im Vi dali biti uz svoje Vatrene, uostalom kao i cijela Vaša Hercegovina.

Sretno dragi izborniče dok je takvih kao Vi bit će i Hrvatske.

HERCEGOVINA.info